2019 Mercedes-Benz EQ C 3d illustration
2019 Mercedes-Benz EQ C

Mercedes vil åbne otte nye batterifabrikker

Daimler-koncernen planlægger otte helt nye batterifabrikker i fire forskellige lande – deriblandt USA. For få uger siden blev det første spadestik til en ny fabrik taget i Alabama

16. november 2018 af Steen Bachmann


Daimler tilkendegav i fjor, at koncernen vil investere 10 milliarder euro (75 mia. kr.) på at elektrificere modelprogrammet. En stor del af denne gigantiske investering skal anvendes til at opføre og udbygge batterifabrikker i Tyskland, USA, Thailand og Kina. 

Og i 2022 skal Mercedes-Benz kunne tilbyde mindst én fuldt elektrisk bil i hvert segment.

Batteri til Mercedes produceres i Tyskland

Produktionen af batterier er allerede i fuld gang. Sidste år blev den nye fabrik i Kamenz, Tyskland, indviet – her skal man eksempelvis producere batterier til den ny EQ C. 

I oktober i år tog man første spadestik til endnu en ny fabrik i Bibb County i Alabama – et område, som siden 1997 har været hjemsted for produktionen af SUV-modeller, og som i dag producerer GLE, GLE Coupé samt GLS.

Den tyske forbundskansler Angela Merkel var en af gæsterne til åbningen af Daimlers nye batterifabrik i tyske Kamenz.

© Daimler


Den nye batterifabrik opføres blot nogle kilometer fra bilfabrikken, og der investeres 875 millioner euro i det 185.000 kvadratmeter store anlæg, som kommer til at beskæftige omkring 600 ansatte.

Den nye batterifabrik i Alabama bygges nær Daimlers store SUV-fabrik i Tuscaloosa.

© PR

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...