2019 Mercedes-Benz V 300 d aut.
2019 Mercedes-Benz V 300 d aut. © Deniz Calagan

Test: Den nye Mercedes V-klasse er for dig, der har mange børn (og penge)

Med ny kabine, nye dieselmotorer og 9-trins automatgear er Mercedes´ største personbil klar til at transportere storfamilier og forretningsfolk

19. april 2019 af Steen Bachmann

HVOR

Vi er til den internationale præsentation af den reviderede udgave af Mercedes-Benz V-klasse i Barcelona. Det er sol og 21 grader.

HVAD

Første test af den reviderede V-klasse og autocamper-udgaven Marco Polo.

HVAD ER DET FOR EN BIL

V-klasse er en stor bamse med fire, seks eller otte stole, to fordøre og to skydedøre. Modellen har dieselmotor og automatgear, og fås med bag- eller firehjulstræk. Bagklappen er enorm, og elbetjent.

Mercedes V 300 d aut.
Mercedes V 300 d aut.

V-klasse fås som Advance eller Exclusive (billedet). Der fås også en AMG Line-pakke med større hjul og let stylet front.

© Deniz Calagan

HVAD ER NYT

V-klasse stammer fra 2014 og har fået ny front med buede LED-lygter som på mærkets kommende elbiler. Her er ny dieselmotor, ny 9-trins automatgear og en ny og mere moderne kabine. 

HVILKE MOTORER

Der fås kun én motor, en nyudviklet diesel på 1.950 cm3, i tre varianter:

V 220 d med 163 hk
V 250 d med 190 hk
V 300 d med 239 hk

HVAD ER POINTEN

V-klasse bliver typisk solgt til hoteller og limousinefirmaer i versionen med ekstra luksuriøse lounge-stole. Den fås i en version, hvor stolene i 2. sæderække kan drejes 180 grader, så man kan slå et bord op og have et rullende mødelokale på første klasse. Den fås også som almindelig storfamiliebil med op til otte sæder.

Modellen fås med almindelig, lang eller ekstra lang akselafstand. Stolene kan fjernes uden værktøj, hvilket giver 5.000 liter bagagerum i den korte version.

Mercedes V 300 d aut.
Mercedes V 300 d aut. © Deniz Calagan

HVAD KOSTER DEN

V-klasse fås fra 800.000 kr. på danske plader. Marco Polo er lidt billigere på grund af de danske afgifter - den skriver vi om i en separat artikel, når vi har de danske priser.

HVORDAN KØRER DEN

Det får du at vide i et kommende nummer af Bil Magasinet!

Mercedes V 300 d aut.
Mercedes V 300 d aut. © Deniz Calagan

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...