Mercedes udvikler monster-AMG med over 800 hk og elmotor

Vi har endnu ikke set den første AMG med hybrid-drivline, men Mercedes er snart klar med en familiebil med hyperbil-kræfter

4. juni 2019 af Mathias Brandt


Det er mange år siden, at Mercedes-AMG sidst har haft en 73’er på programmet. Men alt tyder på, at en ny er på vej. 

Britiske Autocar har nemlig fanget billeder af en AMG GT 4-door, som angiveligt bliver til en AMG 73 4Matic. Rygterne siger, at det bliver et hybridmonster med over 800 hk. Kræfterne kommer fra den velkendte 4-liters V8’er, som på nuværende tidspunkt yder 639 hk i AMG GT 4-door 63 S. Med hjælp fra en elmotor vil den samlede systemydelse ryge op omkring 810 hk.

Dermed lægger den op til at kunne give Porsche Panamera Turbo SE Hybrid kamp til stregen. Porsche’n yder 680 hk og er forbandet hurtig, 0-100 km/t er overstået på 3,4 sek. Det er ikke usandsynligt at den nye AMG 73 kommer under tre sekunder fra 0-100 km/t. hvilket er ganske imponerende, når man tager dens størrelse og vægt i betragning.

Mercedes har sikret varemærket '73

At AMG GT 4-Door kommer til at blive døbt ‘73’, er ikke bare gætværk. Mercedes Daimler har nemlig varemærkeregistreret en stribe nye ‘73’ titler - blandt andet G 73, GLS 73 og S 73. 

Vi ved allerede, at AMG’s V12 biturbo er på vej på pension, og vi kommer næppe til at se en ny V12’er fra Mercedes. Så fremtidens top-AMG bliver efter alt at dømme en hybridbil. 

Vi skal tilbage til i slutningen af 90’erne for at finde en AMG 73. Dengang var det en Mercedes-Benz SL R129, der var blevet udstyret med en 7,3-liters V12-motor, som kun blev produceret i 85 eksemplarer. Det var samme motor, som siden er brugt i den italienske superbil Pagani Zonda.

Læs hele historien om Mercedes-Benz SL 73 AMG her

Der er endnu ingen officielle meldinger fra Mercedes, men vi kommer formentlig til at se mere til den heftige hybrid i starten af 2020. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...