Helt ny Mercedes SL får atter blødt tag

Mercedes viser de første fotos af en helt ny SL. 7.generation af den klassiske sportsvogn smider det faste foldetag til fordel for blød kaleche

29. oktober 2021 af Mikkel Thomsager

Den helt nye Mercedes SL bliver i første omgang lanceret som en Mercedes-AMG. 

Det vil sige med den kendte 4,0 liters V8-motor i to varianter: Mercedes-AMG SL 55 4MATIC+ med 476 hk og SL 63 4MATIC + med 580 hk. 

Senere følger mindre varianter med hybriddrivliner og lavere ydelser.

Det var den amerikanske importør af Mercedes-Benz, Max Hoffman, der i 50’erne fik idéen til at lave en gadeversion af racerbilen Mercedes 300 SL. Gadebilen, den berømte mågevinge-model, kom i 1954, og modellen har været i Mercedes-programmet lige siden. 

Den nye model er 7. generetion.

Kalechen op med 60 km/t

Både teknisk og designmæssigt starter den nye model forfra. Det faste foldetag, der blev indført med 4. generation af SL-modellen i 1989, erstattes af en blød kaleche, som ifølge Mercedes Mercedes reducerer vægten med 21 kg. Kalechen kan køre op/ned på 15 sekunder med op til 60 km/t.

Den nye SL bliver den første i rækken, der kan fås med firehjulstræk, og standard på Mercedes-AMG-modellerne bliver en aktivt medstyrende bagaksel, som gør venderadius mindre og styreegenskaberne mere aggressive.

SL-modellerne har altid haft to små bagsæder, hvilket giver modellen det, man kalder en 2+2 konfiguration. 

Den beskriver bagsæder, som kun kan bruges af børn og små personer. I den nye SL, er de angiveligt blevet mere brugbare, og de kan bruges af personer, der er op til 150 cm høje.

Vendbar midterskærm

Instrument- og midter-display er af samme type, som blev introduceret i den nye Mercedes S-klasse, men den store centerskærm kan justeres i vinklen for at reducere reflekser, hvilket angiveligt er praktisk ved åben kørsel.

Det udvendige design hvilet tungt på det aktuelle Mercedes-udtryk, især CLS-modellen, men SL-grillen minder mere om det aktuelle AMG-modeller.

Mercedes-AMG SL 55 4MATIC+ med 476 hestekræfter har 700 Nm og accelererer fra 0-100 km/t på 3,9 sekunder, mens SL 63 4MATIC + med 580 hk har 800 Nm og går fra 0-100 km/t på 3,6 sekunder. 

Senere følger en SL i en udgave med AMG’s ny hybriddrivlinje. Den nye SL kommer til Danmark i 2022.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...