Mercedes-AMG One

Mercedes' monsterbil er endelig blevet døbt

Prototypen har hidtil været kendt som Mercedes-AMG Project One. Nu har tyskerne meldt et officielt navn ud og det er kedeligere end du tror.

30. september 2018 af Søren Juul

Paris Motor Show starter i næste uge og bliver måske stedet, hvor vi får de sidste detaljer på plads omkring AMG’s længe ventede hyperbil. De sidste par måneder er den i hvert fald blevet testet flittigt på racerbaner i England – og i forgårs gav tyskerne den sit endelige navn.  

Mercedes' F1-kører Valtteri Bottas ser ud til at være godt tilfreds med det nye navn.  

Med ligesindede fartmonstre som Aston Martin Valkyrie og McLaren Speedtail på vej næste år, kunne man forestille sig tyskerne havde valgt et eksotisk klingende navn. De har dog blot fundet filtpennen frem og streget “Project” ud på døbsattesten, så nu hedder monstret officielt “Mercedes-AMG One”. Navnet giver dog god mening - det bliver den ultimative AMG-model og den bruger teknik fra F1. 

Mercedes-AMG One interiør

Kun en lille skare rigmænd får mulighed for at sætte sig bag rattet af en nye AMG One. Produktionen er sat til 275 eksemplarer og den er på forhånd udsolgt. 

Skal kun laves i 275 eksemplarer

One får en topfart på den anden side af 351 km/t. Motoren kan relateres til F1-racerne, for det er en lille 1,6 liters V6 turbomotor, der roterer med op til 11.000 o/min. Den får ekstra kræfter fra fire elmotorer til at producere over 1000 hk. Den bliver næppe billig at holde kørende, for benzinmotoren skal renoveres for hver 50.000 km. Den samlede produktion er sat til 275 eksemplarer og de er solgt på forhånd.  

Mercedes-AMG bag

Hækvingen forlænges for at give maksimal downforce, når One køres i “race mode”.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...