Mercedes' mini-suv får hårdtpumpet AMG-V8

AMG har taget sig kærligt af den lille SUV fra Mercedes. De har stoppet 510 heste ned i den heftigste version.

7. april 2017 af Mathias Brandt


Mercedes-AMG stormer frem med den ene model efter den anden for tiden. Seneste skud på stammen er den nye Mercedes-AMG GLC 63 samt en kraftigere S-model, som også kommer som i GLC coupé.

Hjertet i den nye GLC 63 er den velkendte 4-liters biturbo V8, der er kommer i to forskellige versioner. En standard GLC pumper 476 heste ud gennem hjulene, godt fulgt op af 650 Nm. Vil du have flere kræfter, så er Mercedes-AMG også klar med en S-version, der har 510 hk med et drejningsmoment på 700 Nm.

Uanset om du vælger en S-version eller ej, så er du garanteret hurtige accelerationer. En standard GLC 63 klarer spurten fra 0-100 km/t på imponerende 3,8 sek. og med den mere kraftfulde S-version er det overstået på blot 3,6 sek, hvilket er ganske hurtigt for en bil i denne klasse. De mange kræfter hjælpes ned i asfalten via en ni-trins automatgear, samt den nyeste aftapning af Mercedes’s 4MATIC+ firehjulstræk.

Topfarten er som vanlig begrænset til 250 km/t, men hvis den hæves er 300 km/t i en S-versionen ikke urealistisk.

GLC 63 har Mercedes’ nyeste luftaffjedring med adaptive dæmpere. Systemet tilpasser sig hele tiden kørestilen og ikke mindst, hvilken indstilling du har valgt i bilens kørescomputer.

Visuelt har GLC63 fået den karakteristiske Panamericana-grill, som vi kender fra AMG GT R. Derudover er skærmene over forhjulene blevet bygget bredere, så de kan rumme de standardmonterede 19” hjul på GLC63 eller 20” på S-versioner. 

Bagpå er der blevet plads til AMG’s signaturudstødning, som rummer fire store afgangsrør. Kunder der foretrækker en tofarvet udseende kan bestille den valgfri AMG Night-pakke, der bruger sort højglans detaljer flere steder rundt på¨bilen.

Bilen vises for verdenspressen og nysserige tilskuer under New York Auto Show, der åbner den 12. April. Vi ved endnu ikke noget om pris eller dansk introduktion. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...