Mercedes klar med ny mini-AMG!

Mercedes har netop vist sin nyeste lille AMG, som har fået flere kræfter og et mere potent design.

5. marts 2018 af Mathias Brandt

Mercedes har lige lanceret et facelift af C-Klassen, og med det følger også en opdatering af  AMG-varianterne. Nu er turen kommet til den lille mini-AMG – C43. Det kan være svært, umiddelbart at se, hvad Mercedes egentlig har gjort ved det visuelle. Men kigger du efter, får du alligevel øje på nogle ændringer i forhold til den gamle. Kølergrillen er designet, så den ligner resten af AMG-modellerne, og kofangeren har fået tværgående ribber. 

Mercedes-AMG C43 ny bagfra

Bagerst er den faceliftede C43 opdateret med nye afgangsrør, som nu er blevet runde i stedet for de aflange udstødningsrør, vi før har set på C43’eren.

Vigtigst er dog, hvad der er sket under motorhjelmen. Ingeniørerne har taget den 3-liters V6’er og udstyret den med større turboer, hvilket har resulteret i en effektforøgelse på 23 hk, så den nu leverer 390 hk og 520 Nm. Som i forgængeren er den faceliftede C43 igen koblet sammen med en fremragende 9-trins automatgearkasse. 

Du behøver ikke være nervøs for, at den ikke kan levere kræfterne ned i asfalten, for bilen er nemlig forsynet med Mercedes’ avancerede firehjulstræk – 4Matic, der fordeler kræfterne med 39 pct. til forhjulene og 61 pct. til baghjulene. Det får C43 AMG til at opføre sig som en baghjulstrukket bil. Takket være firehjulstræk er 0-100 km/t klaret på 4,7 sekunder, og topfarten er vanen tro begrænset til 250 km/t. 

Mercedes-AMG C43 ny forfra

I kabinen har C43 fået den nye instrumentering, som fulgte med det generelle facelift. Dertil kommer C43 AMG med det lækre AMG-rat, som vi også kender fra de større AMG-modeller. Modellen bliver vist under den internationale biludstilling i Geneve, der kører fra i morgen d. 6. marts. 

Vi kender stadig ikke noget til prisen, eller hvornår den kommer til Danmark, men det skal vi nok holde jer opdateret omkring. Den nuværende C43 AMG koster 885.095 kr., og det forventes ikke, at den nye bliver meget dyrere. 

Mercedes-AMG C43 ny interiør

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...