Mercedes glc plugin hybrid pris test
© Mathias Brandt

Test af Mercedes GLC: Er det her den bedste plugin-hybrid på markedet?

Den nye faceliftede Mercedes GLC har en plugin-drivlinje, der kombinerer el og diesel. Det gør den til markedets bedste plugin-hybrid, og det afspejler prisen bestemt også. Her er vores test af den nye GLC.

24. maj 2023 af Mathias Brandt, Mikkel Østrup-Jeppesen

Test af Mercedes GLC: Denne plugin giver god mening

Den nye Mercedes GLC stiller til start med noget, der kunne ligne et fejlslagent projekt fra starten – men i stedet er den nye GLC 300 de en af de mest geniale opladningshybrider på markedet. 

Testens indhold:

Mercedes glc plugin hybrid pris test
© Mathias Brandt

Den bedste plugin-hybrid på markedet

Det sidste halvandet år har opladningshybriderne fået en hård medfart, hvilket delvist har været berettiget. Det samme har dieselmotoren, som også har fået unødvendige tæsk – derfor kan det nærmest virke som en selvmordsmission at kombinere disse to ting.

At der ikke er andre bilproducenter, der benytter en dieselmotor i samspil med en elmotor, er mig en gåde. Dette er i mine øjne den bedste plugin-hybrid på markedet. Den giver mening på rigtig mange niveauer.

GLC har realistisk rækkevidde på 96 km

Rigtig mange opladningshybrider har haft svært ved at levere en fornuftig elektrisk rækkevidde, og mange PHEV-ejere har undladt af oplade dem, fordi det har været for besværgerligt, og gevindsten har været for lille.

Den udfordring har Mercedes løst ved at proppe et 31,2 kWh-batteri i, som nu er lanceret i en helt ny udgave. Det giver en teoretisk rækkevidde på 117 km. Under min testuge kørte jeg i snit 96 km udelukkende på el, hvilket jeg i den grad vil kalde godkendt.

Det er ikke kun på grund af forbrug og udledning, at det giver mening at køre rent elektrisk. For mig er der især et incitament til at lade: Det øger komfortniveauet. Støjen er reduceret til et minimum, og kørslen glider nemmere på el.

Sætter man bilen i “Sport”, hvor både el- og dieselmotor bliver sat i sving, føles GLC forholdsvis hurtig. 

Mercedes glc plugin hybrid pris test
© Mathias Brandt

Danske priser på Mercedes GLC (2023)

Plugin-hybrid

  • GLC 300e 4MATIC - 777.635 kr.
  • GLC 400e 4MATIC - 816.724 kr.
  • GLC 300 de 4MATIC - 814.898 kr.

Diesel

  • GLC 300 d 4MATIC - 915.700 kr.

Benzin

  • GLC 300 4MATIC - 894.538 kr.

GLC præsterer et flot forbrug

Dieselmotoren alene har en effekt på 197 hk og 440 Nm, hvilket betyder, at når batteriet er kørt fladt, så har den fortsat masser af drejningsmoment, så motoren ikke føles anstrengt på noget tidspunkt.

Med batteriet fladt regenereres der fortsat elektricitet, som bruges ved igangsætning og lignende, og her foregår overgangen mellem diesel- og elmotor ubemærket. Vi kørte en længere tur for at køre batteriet fladt og derigennem finde ud af, hvordan forbruget ser ud, når batteriet er tomt.

Her lykkedes det at opnå et forbrug på 17,2 km/l over en rute på 74 km, hvor der både var by- landevej og motorvejskørsel. Med en tankvolumen på 49 liter er der diesel nok til at køre over 800 km på diesel alene.

Læs også: Test af Audi Q5 plugin-hybrid.

Mercedes glc plugin hybrid pris test
Mercedes GLC Hybrid

GLC laves også i en elektrisk variant under navnet EQC.

© Mathias Brandt

100.000 kr. billigere med strøm

Til sammenligning kører en GLC 300 d uden elmotor 17,9 km/l ifølge WLTP-standarden, og den koster 915.700 kr., hvorimod denne 300 de får rabat på registreringsafgiften – og derfor koster 100.000 kr. mindre. Så med mindre du afskyer alt, der drives af elektricitet, kan det bestemt ikke betale sig at vælge en dieselvariant uden el-assistance.

Den gennemtænkte tilgang til opladningshybriden stopper ikke her, da GLC kan lades med op til 11 kW via AC-ladning. Det er langsomt set med elbilsbriller, men i kraft af, at batteriet ikke er større end 31,2 kW, kan bilen oplades på under tre timer. Det betyder også, at den kan bruges som elektrisk pendlerbil – til trods for, at man har langt til arbejde. 

Læs også: Test af Mercedes C300e.

Mercedes glc plugin hybrid pris test
Mercedes GLC hybrid

Den nye kabine er klassisk Mercedes, men modsat andre fuldt elektriske modeller fra Mercedes, så er den digitale instrumentering adskilt fra en ny 12" skærm i midten.

© Mathias Brandt

Det er faktisk en ny GLC

Mercedes har bygget opladningshybrider længe, og derfor kan det undre mig, at man ikke har været i stand til at gemme batteriet bedre væk. Det sluger nemlig fortsat en stor del af bagagerummet.

Opladningshybriden har 470 liter bagagerumsplads, mens en almindelig dieselvariant sluger 620 liter, hvilket er betragteligt mere. Takket være den nye bund er det stadig 75 liter større end den gamle GLC, som den afløser.

Det kan være svært at se, men dette er en helt ny udgave af GLC. Den har fået nye for- og baglygter og en let ændring af kofangerne. Indenfor har den fået et nyt rat samt en 12” touch-skærm i midten.

Læs også: De bedste familiebiler med plads til tre autostole.

Mercedes glc plugin hybrid pris test
Mercedes GLC Hybrid

Dieselmotoren er ikke udbredt i plugin-hybriderne, men det giver et godt forbrug.

© Mathias Brandt

Dom over Mercedes GLC

Efter en uge bag rattet af den halvelektriske SUV har jeg genfundet glæden ved opladningshybrider. Efter min mening er dette den mest perfekte opladningshybrid, der er på markedet.

Når batteriet er tomt, kan man blot trille videre på “satans brændstof” og endda forholdsvist brændstoføkonomisk. Dette er bilen til folk, der endnu ikke er klar til en elbil, men som stadig gerne vil have nogle af glæderne ved at køre elbil.

Det har sin pris, og til over 800.000 kr. uden ekstraudstyr er det fortsat en opladningshybrid forbeholdt de få.

Vi synes:

Dette er virkelig en plugin-hybrid, der giver mening, med lang rækkevidde og flot forbrug. 

Mercedes-Benz GLC 300 de

Pris: 814.898 kr.

Opbygning: SUV, plugin-hybrid 31,2 kWh batteri, firehjulstræk  otor R4, 1.992 cm3, 16V, turbodiesel + el

Ydelse: 333 hk, 750 Nm

Topfart: 217 km/t  -100 km/t 6,4 sek.

Forbrug: (WLTP) 250 km/l

Årlig afgift: 740 kr.

Mål: (L/B/H) 472/189/164 cm

Vægt/last/påhæng: 2.125/525/2.500 kg

Bagagerum: 470-1.530 liter

Dæk: 235/55R19

Lanceres i DK: Nu

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...