Mercedes AMG GLC 63 S
Mercedes AMG GLC 63 S © Andreas Lindlahr

Første test: Mercedes GLC opdateres med nye, sparsommelige motorer.

Den mest populære Mercedes-SUV har netop fået sin midtvejsopdatering – og det er ikke en lille af slagsen. Læs om vores første indtryk af den faceliftede Mercedes Benz GLC, der får konkurrenterne til at ligne tørstige pungrotter.

8. juni 2019 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Faceliftet af den nye GLC bliver vist frem i Frankfurt knap 500 km fra fødebyen Bremen i Tyskland. GLC bliver, udover Bremen, også produceret i Finland og Peking i Kina.

Mercedes AMG GLC 63 S
Mercedes AMG GLC 63 S © Andreas Lindlahr

Hvad er nyt i Mercedes Benz GLC?

Opdateringen af GLC gælder både den almindelige SUV og Coupe-udgaven – og er faktisk mere omfattende end som så.

De kosmetiske ændringer omfatter baglygter og smallere forlygter, der får GLC til at se mere dynamisk ud sammenlignet med forgængeren. Både for- og baglygter har LED som standard. Under huden gemmer sig helt nye og mere sparsommelige motorer.

Benzinmotoren i GLC har nu et lille 48V batteri. Det lille batteri giver ekstra ydelse men gør det også muligt for GLC at ”glide”, når speederen slippes, og derved spare brændstof. Benzinmotoren i GLC 200 yder nu 197 hk og 320 Nm takket være det lille batteri. Dieselmotoren er også nyudviklet. Den svageste, som bliver den bedst sælgende i Danmark, er dieselvarianten GLC 200 d med 163 hk. Den bryster sig til gengæld med et forbrug på 16,9 km/l. Markant bedre end konkurrenterne.

Mercedes AMG GLC 63 S
© Andreas Lindlahr

Rekord med AMG-variant

Sparsommelig kan man dog ikke sige om den store AMG-variant GLC 63 S. Her yder den 4-liters V8 510 hk og sprinter til 100 km/t på 3,8 sekunder. Lyn og torden tager over og den relativt tunge firehjulstrækker er som forvandlet. Det er da også GLC 63 S, der i øjeblikket er rekordholder af hurtigste omgangstid på Nürburgring for en SUV.

Mercedes AMG GLC 63 S
© Andreas Lindlahr

Hvem er konkurrenterne?

Som så ofte før stiller landsmændene og ærkerivalerne med direkte konkurrenter. Fra Audi er det Q5 og BMW med sin nye X3. Vi glæder os til at sætte de tre i stævne.

Prismæssigt stikker GLC dog lidt af. Både Audi Q5 40 TDI med 190 hk og BMW X3 20d, også med 190 hk, koster begge omkring 663.000 kr. Faktisk er det kun 156 kr., der skiller de to. Mercedes GLC 220 d med 194 hk starter 57.000 kr. dyrere. Alle tre modeller med firehjulstræk.

Mercedes AMG GLC 63 S
© Andreas Lindlahr

Hvornår lanceres Mercedes Benz GLC?

Der er endnu ingen endelig dato for lancering af GLC i Danmark, men de første skal gerne lande i Danmark i løbet af sommeren. Selvom flere købere vælger benzin vil langt størstedelen dog blive solgt med dieselmotor. GLC starter prismæssigt på 640.000 kr. for både diesel- og benzinmotor.

Vi synes...

Læs hvordan GLC kører og vores endelige dom i næste nummer af Bil Magasinet.

Bil Magasinet var inviteret af Mercedes Benz Danmark.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...