Mercedes Benz GLB 220d 4MATIC
© Mercedes Benz

Første test: Kompakt SUV med plads til 7

Mercedes-Benz GLB er endnu en model til Mercedes' i forvejen bugnende portefølje. Alligevel rammer GLB et hul i markedet, hvor der ikke findes mange konkurrenter. Spørgsmålet er, om der er behov for endnu en Mercedes.

2. december 2019 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Vidste du, at Picasso er født i Malaga? Du ved, ham der malede i fragmenterede, kantede figurer, der sammen danner et kunstværk. Mercedes GLB er hverken kantet eller et kunstværk men den bliver præsenteret under varmere himmelstrøg i netop Malaga, Spanien.

Bil Magasinet var inviteret af Mercedes Benz.

OPDATERING: Læs vores første test af bilen på dansk jord lige hér!

Mercedes Benz GLB 220d 4MATIC
© Mercedes Benz

Hvad er nyt i Mercedes-Benz GLB?

Som om 33 forskellige Mercedes-modeller ikke var nok, er GLB endnu en tilføjelse. Modellen er helt ny men bygger på bunden af Mercedes’ andre kompakt-modeller; A- og B-klassen – her i SUV-outfit for at tage plads mellem GLA og GLC. Selvom platformen er den samme er GLB større og endda stor nok til at rumme tre sæderækker og op til syv personer.

Syv personer gælder dog kun, hvis to af dem er 168 cm eller herunder og du ikke samtidig har brug for bagagerummet. Alligevel giver GLB fleksibilitet og mulighed for 1.800 liter bagagerum, når både anden og tredje sæderække er lagt ned. Generelt er kabinen solid og lækker, ligesom A- og B-klassen. Desværre er der, også som i A- og B-klassen, gået på kompromis med materialerne enkelte steder, som vi normalt ikke ser meget på. Eksempelvis plastikken på handskerummet og seleholderen på B-stolpen.

Vores første test, der mest foregår på meget snoede bjergveje med fin, jævn asfalt, giver indtryk af en bil i balance og et setup, der, heldigvis, hælder til den komfortable side. Ligesom vi ønsker os det i en lille SUV. Læs flere af de første indtryk i et kommende nummer af Bil Magasinet.

Mercedes Benz GLB 220d 4MATIC
© Mercedes Benz

Hvem er konkurrenterne?

Konkurrenterne er få i klassen for kompakte SUV’er med plads til syv personer. Nærmest kommer Volkswagen Tiguan Allspace og Land Rover Discovery, der begge har plads til syv personer men samtidig befinder sig i hver sin ende af prisspektret.

Hvornår lanceres Mercedes-Benz GLB?

De første kunder får allerede leveret sin GLB, som en tidlig julegave, i løbet af december. Prisen starter ved 441.000 kr. for GLB 180 d. GLB introduceres med en købekampagne hvor eksempelvis GLB 200 d med advantagepakke kan erhverves for 465.000 kr. Den tredje sæderække og plads til syv personer koster 17.500 kr. ekstra uanset hvilken variant du vælger.

Mercedes Benz GLB 220d 4MATIC
© Mercedes Benz

Vi synes...

Læs vores dom i et kommende nummer af Bil Magasinet, hvor vi blandt andet forholder os til hvilke motorer du skal vælge, og hvilke du bestemt ikke skal. 

OPDATERING: Læs vores første test af bilen på dansk jord lige hér!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...