Mercedes-Benz EQV
Mercedes-Benz EQV

Danske priser: Eldrevet Mercedes til dig med MANGE unger

Mercedes-Benz´ næste elbil er den batteridrevne version af V-klassen med et gigantisk batteri i bunden og op til 8 sæder

9. juni 2020 af Steen Bachmann

Under præsentationen af den nye V-klasse og autocamperen Marco Polo i foråret 2019 i Barcelona fik vi et smugkik på en eldrevet version af V-klasse.

Der var ingen officielle udmeldinger om lancering eller pris, men elminibussen med navnet Mercedes-Benz EQV er nu officielt prissat i Danmark.

EQV har op til otte sæder og er udviklet til at kunne bruges som både familiebil, minibus og taxi. Opladning af den modificerede drivline fra SUV'en Mercedes EQC kan foretages 10-80 pct. på 45 minutter i en hurtiglader.

Læder og adaptive LED-forlygter

Standardudstyr omfatter adaptive LED-lygter, som selv blænder op og ned efter behov, læderkabine, ambiente belysning og det stemmestyrede MBUX styresystem.

Mange af bussens funktioner kan også fjernestyres med appen Mercedes me, hvor man blandt andet kan indstille for-klimatisering, så bilens kabine er nedkølet eller opvarmet, mens bilen er koblet til elnettet.

Standard er også digital radio, navigation, parkeringsassistent, bakkamera, 3-zonet klimaanlæg, elektrisk bagklap og tyverialarm.

Avanceret sikkerhed

Sikkerhed omfatter blindvinkelalarm med registrering af trafik og bløde trafikanter i blinde vinkler. Her er også aktiv vognbaneassistent og PRE-SAFE systemet, som forudser og forbereder bilen på sammenstød, hvis uheldet skulle være ude.Mercedes-Benz EQV
Mercedes-Benz EQV

"Efterspørgslen efter de delvist og helt elektriske modeller stiger, og derfor glæder vi os meget til at introducere netop denne bil. Sammenlignet med den dieseldrevne V 250 d, som kommer tættest på EQV rent outputmæssigt, så er EQV faktisk mere end 140.000 kroner billigere, og dermed er drømmen om at køre på el også til at realisere for dem, som har brug for den ekstra plads,” siger Jens Lyngholm, som er produktansvarlig for Mercedes-Benz varebiler i Danmark.

Mercedes-Benz EQV
Mercedes-Benz EQV

De første EQV kommer til Danmark til efteråret, og senere på året følger en ekstra lang version med længere akselafstand. 

De vejledende priser starter på 693.900 kroner, men ved lancering tilbydes den fra 649.900 kroner som privatkøb. Beskatningsgrundlaget begynder ved 599.900 kroner.

Mercedes-Benz EQV
Mercedes-Benz EQV
Mercedes-Benz EQV
Mercedes-Benz EQV

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...