Mercedes EQE SUV forfra spionbilleder
© Automedia

Mercedes klar med E-klasse SUV i el-udgave

EQE er Mercedes' E-klasse i eludgave. Nu får den en bror på stylter.

17. oktober 2021 af Mikkel Thomsager
Mercedes EQE SUV forfra spionbilleder fra siden profil kører i en by
© Automedia

Mercedes er i fuld gang med at producere nye modeller, på den grundlæggende elbilteknik, der blev præsenteret med Mercedes EQS, der allerede er til salg i Danmark. Efterfølgende også med Mercedes EQE, der blev vist på biludstillingen i München i september, men som endnu ikke er introduceret.

I München stod også en SUV monster-udgave på samme teknik i form af en Mercedes-Benz Maybach EQS SUV Concept (billede herunder), som er den første SUV-udgave, bygget på den nye Mercedes teknik, hvor batterierne ligger fladt i bilens bund.

Det bliver en dyr fætter, men en billigere Mercedes SUV på samme teknik er på vej. Mercedes EQE SUV kaldes bilen ind til videre, men den kunne vel få modelnavnet EQM, som et sidestykke til Mercedes GLE (tidligere M-klassen), ligesom Mercedes EQC er en eludgave af Mercedes GLC.

På spionbillederne herudover ses SUV-udgaven af EQE, som angiveligt kommer med samme motor og effekt-program som EQE, det vil sige op til 670 hk i en AMG-version med en eller to el-motorer og dermed 2 eller 4WD.

Modellen bliver angiveligt den første Mercedes el-bil, der skal producers på Mercedes' amerikanske fabrik i Tuscaloosa, Alabama. 

Mercedes EQE SUV ventes præsenteret i efteråret 2022.

Mayback EQS SUV konceptbil rendering i rød står stille
© Mercedes-Benz

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...