Som vi gættede på (se artiklen herunder), bliver startprisen for Mercedes EQA 400.000 kr. Det gælder en EQA 250 med 190 hestekræfter, forhjulstræk og en officiel rækkevidde på op til 426 kilometer efter WLTP-standarden.
Lithium-ion-batteriet er på 66,5 kWh og kan lades med en effekt på op til 100 kW, og dermed er det muligt at lade batteriet fra 10 til 80% på ned til 30 minutter. Opladning fra hjemmelader kan ske med op til 11 kW, hvorved ladning fra 10 til 100% tager ca. seks timer.
Inkluderet i prisen er et års gratis adgang til Mercedes me Charge og IONITY-netværket.

I Danmark til april
EQA 250 er pænt udstyret fra billigste versioner, men førerassistentpakke med adaptive fartpilot, aktiv vognbaneassistent, aktiv hastighedsassistent og sideairbags ved bagsædet koster ekstra 11.900 kr.
Head-up display, panorama-elskydetag, Burmester lydsystem, parkeringspakke med 360 graderskamera og el-justerbare forsæder følger med Premiumpakke PLUS til 40.000 kr.
AMG-pakke med udvendig styring, andre 18" hjul, sportspedaler og AMG-indtræk med røde kontrasyninger fås fra 14.900 kr.
EQA 250 kan monteres med træk og må trække 750 kg.
Den nye EQA kan bestille nu og leveres fra april. EQA 250 bliver indstigningsmodellen, senere følger versioner mede større batteri og firehjulstræk.
Herunder følger den første artikel fra præsentationen af EQA fra den 21. januar.

Hvor er vi?
I København. Normalt ville vi køre en ny Mercedes model et sted i Sydeuropa. Det forhindrer corona-restriktioner. I stedet har Mercedes sendt en let kamufleret bil til København, hvor Bil Magasinet var bag rattet i to timer.
Kamuflagen begrænser sig til de områder, der adskiller en EQA fra den GLA, som den teknisk set bygger på. Det skyldes, at vi faktisk kørte bilen, inden billederne af den blev vist første gang den 19. januar.

Hvad er det?
EQA er Mercedes' bud på en elbil i den lille mellemklasse, og dermed en konkurrent til Kia Niro, VW ID3 og Tesla Model 3.
Teknisk set er det en eludgave af Mercedes GLA, der som bekendt er den lidt mere rummelige SUV-version af en Mercedes A-klasse. Udvendig adskiller EQA sig visuelt fra GLA med nogle få elementer.
Blandt andet har EQA det gennemgående hvide lysbånd foran, som kendes fra den større Mercedes EQC. Indvendig ligner GLA sig selv, bortset fra de funktioner, der har med el-driften at gøre.

Bliver den en reel konkurrent?
Ja. Første indtryk er, at den fungerer særdeles godt. Den virker tungere, end en benzin-GLA, måske også fordi affjedringen er blødere.
Gevinsten er en særdeles fin kørekomfort og et lavt støjniveau. Hertil kommer et godt overskud. Motoren, der trækker på forhjulene, er på 190 hk, hvilket sikrer en accelerationstid fra 0-100 km/t på 8,9 sekunder.
Topfarten er 160 km/t, hvilket virker af lidt, men op til topfart trækker den fint og ubesværet, hvorfor den også gør sig fint på motorvej.

Hvor langt kører den på en opladning?
Batteriet er opgivet til 66,5 kWt, hvilket giver en rækkevidde på 420 km ifølge WLTP-normen.
Hvad koster den?
Mercedes oplyser ikke priser endnu. Vi gætter på en pris omkring 400.000 kr. eller lidt dyrere end en VW ID3, der starter ved 310.000 kr. for en version med samme effekt og rækkevidde, men formentlig men en del mindre udstyr.
EQA ventes til Danmark omkring sommerferien.
Gennemgå forsikringer til din Mercedes-Benz fra mere end 11 udbydere (reklame-link)