Mercedes EQC

Mercedes: Vi får brug for færre medarbejdere

Daimler: Vi har brug for færre medarbejdere, når vi skal transformeres til en elbil-producent

18. november 2020 af Gustav Reeh Persson

Indenfor 5 år bliver vi mindre

Mercedes-Benz sigter mod at blive en mindre bilproducent i de næste fem år i modsætning til det typiske mål om ekspansion. 

Hovedårsagen er enkel, siger administrerende direktør Ola Kaellenius til Reuters: Det kræver simpelthen færre hænder at bygge elbiler. I dag har moderselskabet til Mercedes, Daimler næsten 300.000 medarbejdere, hvoraf ca. halvdelen arbejder på Mercedes' personbiler.

Mercedes-Benz eq biler
© Automedia

Kæmpe Intern omstrukturering

Mercedes bevæger sig væk fra forbrændingsmotorer og omfavner elektrificerede køretøjer, herunder Mercedes EQC SUV og andre EQ-mærke modeller. En elbils batteri har kun omkring 200 komponenter, mens der er mindst 1.400 dele i en forbrændingsmotor. Derfor giver det mening med færre arbejdere, der arbejder på selve bilerne. 

Ikke nok med at der i fremtiden bliver færre medarbejdere, de skal også kunne andre ting. Der skal ifølge Ola Kaellenius hyres en masse nye softwareingeniører og eksperter inden for batteriteknologi i stedet for samlebåndsarbejdere. Software får i fremtiden en mere fremtrædende rolle i bilerne. 

Tesla Model 3

The Tesla way

Udover den interne omstrukturering skal Mercedes tjene penge på flere forskellige måder. I stedet for at fokusere på tilkøbte fysiske luksusfunktioner, ønsker Mercedes at benytte softwarebaserede tjenester som kan tilkøbes på abonnement. Det kan være over-the-air opdateringer og selvkørende teknologi.

Tesla har jo altid slået sig op på, at de først og fremmest er en software virksomhed. De producerer elbiler ja, men det er softwaren, hvor de står stærkest. 

Tænk bare på at de altid har haft over-the-air opdateringer og desuden vil de gøre selvkørende teknologi som et abonnement. Det præsenterede Tesla for lang tid siden og nu går Mercedes altså samme vej.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...