Mercedes CLA 2019 sort coupe bagfra bagende

Danske priser på Mercedes CLA Coupé

Drømmer du om en Mercedes CLS, men synes den er til den dyre side? Så er den nye Mercedes CLA Coupé måske noget for dig. Se alle priserne her

2. april 2019 af Frederik T. Frey

Danske priser på Mercedes CLA Coupé 

CLA bygger på A-klasse-arkitekturen, så selv om designet leder tankerne hen på den store og mægtige CLS, er CLA både mindre og naturligvis også billigere, omend der endnu ikke er officielle danske priser på bilen.

Mercedes CLA 200 Coupé DCT Advantage (163 hk) fra 434.900 kr. 

Mercedes CLA 220 coupé DCT 4MATIC Advantage (190 hk) fra 479.900 kr. 

Mercedes CLA 250 coupé DCT Advantage (224 hk) fra 489.900 kr. 

Privatleasing af CLA Coupé

Det er også muligt at privatlease den ny CLA coupé over 24 måneder med 30.000 kr. i førstegangsydelse. 

Mercedes CLA 200 Coupé DCT Advantage (163 hk) 3.995 kr./md

Mercedes CLA 220 coupé DCT 4MATIC Advantage (190 hk) 4.695 kr./md

Mercedes CLA 250 coupé DCT Advantage (224 hk) 4.995 kr./md

Alle tre versioner er udstyret med den velkendte og gennemtestede automatgearkasse 7G-DCT.

Senere på året lanceres også CLA coupé Advantage med dieselmotor.

Mercedes CLA 2019 sort coupe forfra forende front

Mercedes kalder fronten på CLA "shake nose". Lygterne bruger LED-teknologi.

Avanceret tech

Ligesom andre biler i A-klasse-familien, der udover A-klasse også tæller bl.a. B-klasse, kan den nye CLA bryste sig af at have et stort arsenal af tech og elektronik. 

MBUX der er hjertet og hjernen i hele systemet, er et intuitivt system, der udvikler sig hen ad vejen, når det bruges – det tilpasser sig og bliver "klogere". Ligesom man kender det fra bl.a. Siri på iPhone, har MBUX i kernen af sit system en personlig assistent, man kan kommunikere med og give kommandoer. Er du tørstig, er det bare at sige til, så finder systemet en kaffebar, eller skruer op for varmen, hvis du tilkendegiver, at du fryser.

Nyt i CLA er bl.a. en bedre forståelse af mere komplekse talebeskeder eller kommandoer, ligesom MBUX nu kan høre forskel på, hvem i bilen der taler.

Mercedes CLA 2019 sort coupe kabine interiør MBUX

CLA får, ligesom andre biler i A-klasse-familien, det avancerede MBUX-system til infotainment.

Mercedes CLA er både vokset og skrumpet

Den nye CLA er i ånden en lillebror til CLS – men siden forrige generation er den alligevel vokset en smule. Karrossens længde er øget med 4,8 cm, og det er også blevet til 5,3 cm mere i bredden. På trods af de voksende proportioner, er bagagerummet faktisk skrumpet med 10 liter siden den foregående CLA – fra 470 liter til 460 liter. Men ligesom det er tilfældet med A-klasse som hatchback er åbningen gjort større, hvilket giver en lettere adgang til bagagerummet.

Mercedes CLA 2019 sort coupe profil side

Mercedes CLA er blevet 4,8 cm længere og 5,3 cm bredere siden forrige generation.

Fås kun med automatgear ved lancering

Ved lanceringen fås den ny CLA  udelukkende med 7G-DCT, som er Mercedes-sprog for en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse. På motorsiden er der valget mellem enten diesel eller benzin. I bunden af fødekæden bor CLA 180 d med 116 hk, mens topvarianten (indtil videre) bliver CLA 250 med 224 hk. På CLA 250-varianten er det muligt at tilkøbe firehjulstrækket, 4Matic. På den næstkraftigste benzinvariant, CLA 220 med 190 hk, er firehjulstrækket spøjst nok standard.

Der er endnu intet officielt omkring de danske priser – men vi forventer en lille prisstigning bl.a. på grund af de større dimensioner. Vi giver et forsigtigt bud på frapriser lige under 400.000 kr., når CLA sættes til salg i slutningen af februar.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...