Mercedes CLA 2019 sort coupe bagfra bagende

Mercedes lancerer lillebror til den lækre CLS

Drømmer du om en Mercedes CLS, men synes den er til den dyre side? Så er den nye Mercedes CLA Coupé måske noget for dig.

9. januar 2019 af Frederik T. Frey

På den store amerikanske elektronikmesse i Las Vegas, CES, har Mercedes netop hevet tæppet af den anden generation af CLA-modellen, der bedst kan beskrives som en 4-dørs coupé eller en meget veldesignet sedan. Den har fået tilnavnet Coupé, da der med al sandsynlighed også kommer en Shooting Brake-udgave med tiden. 

CLA bygger på A-klasse-arkitekturen, så selv om designet leder tankerne hen på den store og mægtige CLS, er CLA både mindre og naturligvis også billigere, omend der endnu ikke er officielle danske priser på bilen.

Mercedes CLA 2019 sort coupe forfra forende front

Mercedes kalder fronten på CLA "shake nose". Lygterne bruger LED-teknologi.

Avanceret tech

Ligesom andre biler i A-klasse-familien, der udover A-klasse også tæller bl.a. B-klasse, kan den nye CLA bryste sig af at have et stort arsenal af tech og elektronik. 

MBUX der er hjertet og hjernen i hele systemet, er et intuitivt system, der udvikler sig hen ad vejen, når det bruges – det tilpasser sig og bliver "klogere". Ligesom man kender det fra bl.a. Siri på iPhone, har MBUX i kernen af sit system en personlig assistent, man kan kommunikere med og give kommandoer. Er du tørstig, er det bare at sige til, så finder systemet en kaffebar, eller skruer op for varmen, hvis du tilkendegiver, at du fryser.

Nyt i CLA er bl.a. en bedre forståelse af mere komplekse talebeskeder eller kommandoer, ligesom MBUX nu kan høre forskel på, hvem i bilen der taler.

Mercedes CLA 2019 sort coupe kabine interiør MBUX

CLA får, ligesom andre biler i A-klasse-familien, det avancerede MBUX-system til infotainment.

Mercedes CLA er både vokset og skrumpet

Den nye CLA er i ånden en lillebror til CLS – men siden forrige generation er den alligevel vokset en smule. Karrossens længde er øget med 4,8 cm, og det er også blevet til 5,3 cm mere i bredden. På trods af de voksende proportioner, er bagagerummet faktisk skrumpet med 10 liter siden den foregående CLA – fra 470 liter til 460 liter. Men ligesom det er tilfældet med A-klasse som hatchback er åbningen gjort større, hvilket giver en lettere adgang til bagagerummet.

Mercedes CLA 2019 sort coupe profil side

Mercedes CLA er blevet 4,8 cm længere og 5,3 cm bredere siden forrige generation.

Fås kun med automatgear ved lancering

Ved lanceringen fås den ny CLA  udelukkende med 7G-DCT, som er Mercedes-sprog for en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse. På motorsiden er der valget mellem enten diesel eller benzin. I bunden af fødekæden bor CLA 180 d med 116 hk, mens topvarianten (indtil videre) bliver CLA 250 med 224 hk. På CLA 250-varianten er det muligt at tilkøbe firehjulstrækket, 4Matic. På den næstkraftigste benzinvariant, CLA 220 med 190 hk, er firehjulstrækket spøjst nok standard.

Der er endnu intet officielt omkring de danske priser – men vi forventer en lille prisstigning bl.a. på grund af de større dimensioner. Vi giver et forsigtigt bud på frapriser lige under 400.000 kr., når CLA sættes til salg i slutningen af februar.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.