Årets Brugtbil 2015

Mercedes C-klasse er Årets Brugtbil 2015

Mercedes C-klasse (W204) årgang 2007-2011 er driftsikker og så godt et køb, at den er en overbevisende vinder af Årets Brugtbil 2015

25. marts 2015 af Steen Bachmann

Den uafhængige jury bag Årets Brugtbil har kåret Mercedes C-klasse som vinderen i år. Det er måske overraskende for nogle, men den forrige C-klasse er på mange måder en perfekt brugtbil.

"Jeg har Mercedes C-Klassen som vinder, fordi 'stjernen fra Stuttgart' er et højkvalitets produkt, prestigen er betydelig, køreegenskaberne knivskarpe, og så kan det i dag lade sig gøre at få en C-Klasse diesel med et rimeligt antal kilometer på tælleren til et fornuftigt beløb,” siger motorjournalist og jurymedlem Morten Kjeldsen fra Berlingske.

Årets Brugtbil 2015

 

Det tog seks år og 24 millioner test-kilometer at udvikle model W204, der blev vist første gang i Genève i starten af 2007 og kom på markedet kort tid efter i mere end 90 lande. Modellen har et mere maskulint design end forgængeren og fås som sedan og stationcar (en coupé kom til i forbindelse med et facelift i 2011).

Det var et klart defineret mål for teamet bag udviklingen, at bilen skulle være både sporty og komfortabel - to modstridende ambitioner, der på det tidspunkt ikke kunne forenes. Men det lykkedes for Mercedes blandt andet via en ny type støddæmpere (Active Damper Control), og motorpressen var begejstret for bilens dynamiske evner.

Fra 2007 til 2011 var Mercedes C-klasse en populær firmabil herhjemme, som der blev solgt godt 3.600 eksemplarer af. På den baggrund, og i kombination med en drastisk prisnedsættelse på modellen i januar 2010, er der et stort antal til salg på brugtbilmarkedet lige nu. Derfor er priserne lavere end bilkøberne normalt forventer af en Mercedes.

Billig i drift

Juryen bag kåringen til Årets Brugtbil består af tekniske sagkyndige fra bilbranchen og motorjournalister, og for tiende år i træk har man udvalgt fem finalister blandt de 100 mest handlede brugtbiler i Danmark.

”Mercedes C-klasse har lave totalomkostninger og er en af de biler, der klarer sig allerbedst i forskellige pålidelighedsundersøgelser. De firecylindrede dieseludgaver er måske lidt usexede med deres rå motorlyd, men stabile og bomstærke,” siger Anders Berner, der repræsenterer Ekstra Bladet i juryen.

Brugtpriserne for Årets Brugtbil 2015 begynder ved cirka 150.000 kroner. Bil Magasinet deltager i juryen med chefredaktør Mikkel Thomsager og Steen Bachmann, der er redaktør for Brugtbil Guiden.

Årets Brugtbil 2015

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...