Mercedes C-klasse sedan stationcar plug-in hybrid 2021
Mercedes C-klasse© Mercedes

Her er den nye Mercedes C-klasse!

Mercedes’ C-klasse får større batteri i hybridversionen, men ingen revolutionerende designoverhaling.

23. februar 2021 af Patrick Boje Jensen og Frederik T. Frey
Mercedes C-klasse sedan stationcar plug-in hybrid 2021

Det er ikke en gennemgribende designændring, C-klassen har fået.

© Mercedes

Den store nyhed i præsentationen af den nye Mercedes C-klasse er helt sikkert et nyt batteri i plug-in hybriden, der giver en rækkevidde på ren el på op til 100 km. Til sammenligning kan den nuværende C-klasse køre op til 52 km, før den skal have hjælp af forbrændingsmotoren.

Hvis du kan finde en ladestander med DC-tilslutning, for eksempel på ladestationerne ved motorvejen, kan batteripakken på i alt 25,4 kWh lades med op til 60 kW, og så tager det blot 30 minutter at lade C-klassen fuldt op. I de offentlige ladestandere og derhjemme kan den lades med 11 kW.

Mercedes C-klasse sedan stationcar plug-in hybrid 2021

Hvis du ikke er interesseret i at sætte en ledning i din C-klasse, kan du stadig få den med enten diesel- eller benzinmotor.

C-klassen er desuden vokset og har fået større bagagerum i både sedan- og stationcarmodellerne, og der skulle også være ekstra plads til passagerer på både forsædet og bagsædet.

Det vil fremover være standard med selvregulerende luftaffjedring på bagerste aksel, og nu vil du også kunne tilvælge medstyrende bagaksel og de vilde Digital Light-forlygter.

Læs her, hvad vi skrev om C-klassen i februar 2020:

Her ser du fremtidens Mercedes C-klasse

Lige for tiden tester Mercedes den kommende C-klasse med modelkoden W206 i det nordlige Sverige. Vores fotografer melder, at bilen langturstestes med op til 800 km kørsel hver dag. Under karrossen gemmer sig en opdateret platform kaldet MRA2. Den er som udgangspunkt baghjulstrukken, men vil også have mulighed for Mercedes’ 4Matic-firehjulstræk. Platformen er lettere end tidligere og deler flere komponenter med tyskernes platform til elektriske biler, kaldet EVA.


Camoufleringen skjuler stadig mange detaljer, men det er tydeligt, at C-klassen fortsætter i samme spor som altid. Foto: Automedia

C-klasse kan køre op til 100 km på strøm

Vi forventer, at det bliver muligt at få C-klasse med enten 4- eller 6-cylindrede motorer, der kører på enten benzin eller diesel. En opladningshybrid bliver uden tvivl også en del af modelprogrammet. Sammenlignet med tidligere går rygterne på, at rækkevidden på eldrift alene vil stige markant – op til 100 km er ikke usandsynligt. Hvad der skal ske med en kommende AMG-variant, står hen i det uvisse. C-klasse vil også arve flere teknologier fra de større modeller inden for sikkerhed og kan i flere situationer blive tæt på selvkørende.

Denne artikel er taget fra et fremtidigt nummer af Bil Magasinet. Vil du gerne have Danmarks bedste bilnyheder, skal du have et abonnement på vores magasin. Lige nu får du 3 blade for kun 99 kr. Så hvad venter du på?

Her ses fremtidens Mercedes C-klasse skråt forfra. Foto: Automedia

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...