© bilmagasinet.dk

Mercedes-brintbiler i København

Fire prototyper med brændselscelle-teknologi kører under Klimatopmødet

3. december 2009 af Steen Bachmann

 

Mercedes-Benz Danmark har hentet et par brændselscelle-biler til Danmark under Klimatopmødet. De anvender en teknologi, hvor brint under kontrollerede forhold tilføres ilt, hvorved elektricitet frembringes. Elektriciteten driver en kraftig 136 hk elmotor, der driver bilen. Eneste udledning er vand, idet CO2 og partikeludledningen er nul.

Blandt de politikere, der fik en tur i en af bilerne var Formanden for Trafikudvalget Flemming Damgaard Larsen (V): ”Det er en meget interessant teknologi, vi i dag er præsenteret for, og det er vigtigt, at vi er bekendt med de teknologier, der er tilgængelige allerede nu, når vi skal beslutte, hvordan vi kan sikre en endnu mere grøn transport i Danmark”.

Også Poul Andersen (A), medlem af trafikudvalget, fik en god oplevelse på dagen:

”Jeg har ved en anden lejlighed prøvet en tidligere generation af en brændselscelle bil, men i dag er der tale om en bil med de samme egenskaber, som vi kender fra alle andre biler - dog uden nogen form for støj eller de skadelige emissioner, som vi alle er interesseret i at begrænse”.

Peter Fröschle, ansvarlig for udviklingen af nye drivlinjer, fortæller, at Mercedes-Benz F-Cell skal serieproduceres i lille skala; de 200 biler tilbydes specielle kunder, der blandt andet har tilgang til en brinttankstation.

I de næste fire uger frem vil fire brændselscelle-biler fra Mercedes-Benz køre rundt i København som en del af den officielle flåde af biler, der er stillet til rådighed under Klimatopmødet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...