© bilmagasinet.dk

Mercedes-Benz SL500

Kraftværket kører igen

2. juni 2009 af Mathias

Mercedes-Benz tryller med undervognen: 1,9 tons SL føles som en lille, fiks bil

 

Af Steen Bachmann

Det er sjovt med kraftfulde biler: Jo flere heste, des mindre har man brug for at bevise noget. Sådan er det at køre den reviderede SL-klasse. Uanset om det er den sølvgrå Audi A4 3,0 TDI eller en BMW 320 med meget store vinger, som tjekker den flotte hvide SL her på den tresporede motorringvej uden om København, gider man knap flytte blikket fra de svulmende forskærme. Sådan nogle almindelige biler bliver til pissemyrer i bakspejlet på tre sekunder, hvis det skal være.

Den 5,5-liters 8-cylindrede aluminimumsmotor yder over 500 Nm mellem 2.000 og 3.000 o/min, så tre vip med palen bag rattet i venstre side for at gå fra 7. til 4. gear, et dap på den perforerede alu-speeder, og du tilhører horisonten. Faktisk har jeg svært ved at se formålet med den 12-cyl. SL 600 og de overdrevne AMG-udgaver, for vil du have en rigtig sportsvogn, skulle du måske overveje at købe en. SL er en luksus­roadster og én af verdens bedste.

Initialerne står grinagtigt for “Sport Leicht”, (Sport Let), hvilket gav mening i tidligere generationer, men er en vittighed i dag  med en kampvægt på over 1,9 ton. Acceptér bilen for det, den er: Et overjordisk gennemført kompromis mellem sport og luksus.

Udstyret kort fortalt: Hvis det er opfundet, finder du det stensikkert på tilbehørslisten. Test­bilen har udstyr for 357.000 kr., hvilket er ganske normalt for en SL. Med 8-vejs justerbare sportsstole og tykt læderrat, der kan skydes langt tilbage, kan alle under to meter finde en optimal kørestilling. Den elektroniske Active Body Control-undervogn sænker bilen ved høje hastigheder og begrænser krængning i sving og nikkebevægelser ved acceleration og opbremsninger og er en del af forklaringen på, hvorfor SL føles så skøn på trods af overvægten.

Efter en trackday kan du så pakke et par kufferter og trille til Gardasøen i ét hug med komfort som i en S-klasse. Genialt.  

VI SYNES… 
Mercedes-Benz tryller deres store tyksak om til en lille fiks roadster. ­Fantastisk bedrift - og fantastisk bil

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...