Mercedes-Benz GLB blue front
Mercedes-Benz GLB

Byd velkommen til den nye Mercedes-Benz GLB

Mercedes udvider deres omfattende modelprogram med GLB – en 7-personers SUV, der skal konkurrere mod VW Tiguan Allspace

11. juni 2019 af Mathias Brandt


Verdens bilproducenter har travlt med at få udviklet den ene nye SUV efter den anden for at kunne tilfredstille de europæiske kunder.

Den nye Mercedes-Benz GLB bliver den første 7-personers mellemstore-SUV fra Mercedes. Med en akselafstand på 283 cm er 10 cm længere end den nye B-Klasse. Det giver plads til en ekstra sæderække, hvor Mercedes lover, at der er plads til personer på op til 168 cm højde. 

GLB bliver en konkurrent til VW Tiguan Allspace, som ligeledes er en 7-personers SUV.

Mange deltaljer fra A- og B-Klassen

Hvis man ikke bruger den tredje sæderække, er der plads til 560 liter i bagagerummet, og hvis man lægger sæderne ned sluger GLB 1.755 liter. 

Hvis du kender interiøret i en A- og B-klasse, så er der ikke de store overraskelser i den nye GLB. De ligner til forveksling hinanden med den nye store skærm, der både fungerer som infotainmentsystem og instrumentbord.

Som i A- og B-Klassen vil her være et udvalg af 4-cylindrede motorer. Benzinere bliver GLB 200 og GLB 250, mens der på nuværende tidspunkt er en dieselmotor  på programmet, nemlig GLB 220 d. 

Alle motorer er koblet sammen med Mercedes´  fremragende 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

GLB fås med firehjulstræk

GLB er baseret på samme platform som A- og B-Klassen og har som udgangspunkt forhjulstræk, men den kan også udstyret med 4matic-firehjulstræk. 

Via kørecomputeren kan det permenente firehjulstræk indstilles på tre måder: I ’Eco/Comfort’ trækkes der 80 pct. for forakslen og 20 pct. bagpå. I ’Sport’ hedder fordelingen 70:30 og i ’Offroad’ fordeles kræfterne 50:50.

Hvornår kommer Mercedes GLB til Danmark? 

Vi ved endnu ikke, hvornår den kommer til Danmark, eller hvor meget den kommer til at koste. Vi skal nok holde jer opdateret. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...