E-klasse stationcar emmer af overskud på direktionsgangen© bilmagasinet.dk

Mercedes-Benz E 250 T CDI aut.

E-klasse stationcar er næsten præcis, som du forventer

6. april 2010 af Mikkel Thomsager


Der er intet nyt under Mercedes-stjernen i den nye E-klasse stationcar. Den er præcis, som du forventer - på nær i motorrummet, hvor den nye CDI 250-motor ikke helt lever op til Mercedes-Benz’ ellers så skudsikre ry inden for dieselmotorer.

Stationcar-versionen har samme akselafstand som sedan-versionen, men er dog nogle få cm længere, og traditionen tro har Mercedes-Benz fået rigtig megen plads og rummelighed ud af tilbygningen. Med sine 695 liter under rudeniveau er bagagerummet nærmest enormt. Det er også helt regulært, og gulvet er i plan med hæk­dørens underkant, så det er let både at læsse og udnytte de mange kubikdecimeter plads.

Det gælder vel at mærke også, hvis du vælger den barnebænk, der fås som ekstraudstyr til bagagerummet (23.700 kr.). Den foldes let op ad to gange og fungerer godt til børn på op til 140 cm. Selerne sidder godt, nakkestøtterne kan komme højt op, og der er sågar integreret ­kopholder i sædet. Eneste udfordring er den kombinerede holder til bagagerumsdækken og net. Det sidste beskytter mod, at bagagen kastes frem i bilen ved en frontalkollision. Til gengæld er det en tung, uhandy holder, som er svær at bakse med, når bagagerumsbænken skal foldes op. Men sådan er Mercedes-Benz: Sikkerhed først.

Til gengæld lever Mercedes som nævnt ikke helt op til de stolte traditioner i motorrummet, hvor der i testbilen ligger den 4-cylindrede 250 CDI biturbomotor. Det er en 204-hestes version af 220 CDI-motoren, som kun yder 170 hk, og i sidste nummer (BM220) var vi begejstrede for netop denne motor i en Mercedes GLK.
Om det er, fordi 250-motoren har flere heste, eller om det skyldes monteringen i E-klasse stationcar, skal her være usagt, men i testbilen opførte motoren sig brovtent støjende på en måde, som vi normalt ikke forbinder med en Mercedes-stjerne.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...