© Bil Magasinet

Mercedes B-klasse fra 350.000 kr.

Lavere, længere og mere sporty look skal give familiebilen nyt liv

22. september 2011 af Steen Bachmann

Mercedes-Benz præsenterer den nye B-klasse i Danmark. Den er 4,6 cm lavere og 8,6 cm længere end den nuværende, hvilket betyder bedre plads på både for- og bagsæde. Mercedes skriver, at her er mere benplads på bagsædet end i E- og S-klasse, og at et lavere tyngdepunkt i kombination med en ny multilink bagaksel og mere direkte styring skal skrue op for køreglæden.

Platformen er ny og forberedt til nye, alternative brændstoffer, og gulvet er konstrueret, så der er plads til for eksempel brændselscelle, batterier eller gastanke.

© bilmagasinet.dk

© bilmagasinet.dk

Nye drivliner
En ny familie af benzinmotorer (M 270) er monteret på tværs i den ny B-Klasse. Den er på 1,6 liter og har direkte indsprøjtning og turbo. I Mercedes B 180 udvikler den 122 hk/200 Nm, og i B 200 156 hk og 250 Nm.

Familien af dieselmotorer er baseret på en 1,8-liters turbodiesel. I B 180 CDI yder 109 hk og 250 Nm ved 1.400 o/min, og i B 200 CDI er tallene 136 hk og 300 Nm ved 1.600 o/min.

En ny 7G-DCT dobbeltkoblingsgearkasse kombinerer fleksibiliteten fra den manuelle gearkasse med komforten og hurtige gearskift fra en automatgearkasse. Den manuelle gearkasse har 6 gear, og alle motorer har aut. start/stop som standard.

Radarbaseret sikkerhed
For første gang i B-Klassen introduceres radarbaseret anti-kollisionssystem (Collision Prevention Assist, CPA) som standard. Systemet advarer føreren med lyd og billede, hvis han kommer for tæt på en forankørende bil eller en anden forhindring foran bilen. Når bremsepedalen trykkes ned, er bremsesystemet allerede forberedt til at kunne levere den mest effektive bremsekraftfordeling.

Anti-kollisionssystemet fungerer ved hastigheder op til 250 km/t. I Mercedes-Benz sikkerhedsafdeling forventer man, at CPA vil være medvirkende til en klar reduktion i antallet af påkørsler.

Standardudstyr
Fire elruder, aircon, cd/radio med Bluetooth, træthedsadvarsel (Attention Assist), Collision Prevention Assist, aut. start/stop, eksteriør krompakke, kunstlæder på alle sæder, 16" letmetalfælge, 14,7 cm fritstående farvedisplay og multifunktions 3-eget læderrat.

Ekstraudstyr omfatter sikkerhedssystemer som aktiv fartpilot (Distronic Plus), Pre-Safe, blind vinkel assistent (Blind Spot Assist), og vognbaneassistent (Lane Keeping Assist).

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...