Mercedes b-klasse W247 2019 MPV bagfra bagende sølv

Danske priser på familievenlig B-Klasse

Nu har Mercedes offentliggjort danske priser på deres nye B-Klasse, som er klar hos danske forhandlere i starten af det nye år.

20. december 2018 af Frederik T. Frey

Tredje generation af familieudgaven B-Klassen, kørte vi for nyligt på Mallorca. Testen kan du læse længere ned. Ligesom i A-Klassen, har Mercedes B-Klasse også fået de nye digitale instrumenter, som i den grad løfter indtrykket i kabinen.

Blandt de øvrige højdepunkter på listen over standardudstyr er ting som 17” letmetalfælge, multifunktionslæderrat, bakkamera, elektrisk åbning og lukning af bagklappen samt aktiv vognbaneassistent, som aktivt hjælper med at holde bilen på vejen, hvis føreren er uopmærksom.

Blevet digital som A-Klasse

De digital instrumenter er koblet sammen med et nyt infotainmentsystemet MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Systemet samler alt fra radio og navigation til sædevarme, kabinetemperatur og køreprogrammer i ét samlet system, som nemt og overskueligt styres enten fra rattet, touchpad’en i centerkonsollen, den trykfølsomme skærm eller med stemmen.

Sætningen ”Hey Mercedes” vækker systemet, som er klar til at hjælpe med alt fra at vise vej til at give dig en vejrudsigt. Og takket være kunstig intelligens lærer systemet løbende de forskellige førere af bilen at kende og tilpasser sig, så bilen altid er indstillet, som føreren foretrækker det.

Danske priser på B-Klasse

Der er mulighed for at vælge mellem to benzinmotorer og tre dieselmotorer, som alle er udstyret med en dobbeltkoblingsgearkasse.

Benzinmotor:

Mercedes-Benz B 180 (136 hk): 337.297 kr.

Mercedes-Benz B 200 (163 hk) 340.098 kr.

Dieselmotor:

Mercedes-Benz B 180 d (116 hk): 352.098 kr.

Mercedes-Benz B 200 d (150) 380.298 kr.

Mercedes-Benz B 220 d (190 hk) 410.498 kr.

Mercedes-Benz B-Klasse forventes hos de danske forhandlere i begyndelsen af det nye år.

Hvor?

Vi får lov at komme bag rattet af den nye Mercedes B-klasse på den spanske ø, Mallorca. Asfalten er rimelig, og heldigvis er vi uden for sæsonen, hvor øen er fuld af motionscyklister.

Hvad er nyt ved Mercedes B-klasse?

B-klasse'n er klar til sin tredje generation (W247) siden introduktionen i 2006. B-klasse holder fast i sit praktiske og høje udtryk, efter at A-klasse med de seneste to generationer har fået lov at bryde ud af formen og blive lav og sexet. B-klasse deler dog meget mekanik og ikke mindst elektronik med A-klasse – i B-klasse er det hele bare pakket ind i en mere praktisk silhuet. Ved lanceringstidspunktet i 2019, vil der være fem motorer på programmet med enten diesel eller benzin i tanken. 

Mercedes b-klasse W247 2019 MPV forfra forende front sølv køre

Mercedes B-klasse lanceres med fem forskellige motorer i starten af 2019.

I kabinen følger Mercedes B-klasse i lillebrors tech-fodspor, hvilket bl.a. betyder det avancerede MBUX-system, der forstår små-abstrakte talebeskeder og direkte kommandoer. Der er også finurlige men smarte løsninger som "Seat Kinetics", der via elsædernes motorer konstant småjusterer og bevæger ryglæn og siddepude, så siddepositionen ikke bliver trættende under lange køreture – der er ikke tale om massagesæder, men de små bevægelser som elsæderne er i stand til, fungerer overraskende godt.

Nyt under motorhjelmen er bl.a. en 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse, der er udviklet in-house hos Mercedes. Gearkassen er monteret på B 200-benzinvarianten og B 220 d-dieselvarianten samt tilsvarende A-klasse'r.

Mercedes b-klasse W247 2019 MPV kabine interiør MBUX touchskærm læderrat lædersæde Kinetic Seats

Kabinen bugner af indhold bl.a. takket være MBUX-systemet.

Hvem er konkurrenterne?

Mercedes B-klasse er en MPV i mellemstørrelsen, hvilket gør VW Golf Sportsvan til en oplagt konkurrent. På praktikaliteten men måske mindre på prestige er Ford C-Max også med i klassen. BMW 2-serie Active Tourer kan også medregnes i flokken af rivaler.

Hvornår lanceres Mercedes B-klasse?

Den høje og praktiske Mercedes kan bestilles fra december, hvor priserne også vil ligge fast. Leveringen begynder i februar 2019. Uden håndfaste priser gætter vi på en frapris lidt over 300.000 kr.

Mercedes b-klasse W247 2019 MPV køre profil side

Mercedes B-klasse kan bestilles fra december og leveres fra februar.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...