Mercedes AMG GT Black Series GTR hækvinge sportsvogn sølv racerbane V8 2020 front forende forfra indsugning

Mangler din AMG GT hækvinge? Her er løsningen

Black Series er en hæder, ikke mange Mercedes-modeller får æren af – AMG GT Black Series blæser os bagover.

15. juli 2020 af Frederik T. Frey

Siden 2006 har de to ord "Black Series" fået nakkehårene til at rejse sig på samtlige bilentusiaster. Serien af Mercedes-AMG'er der har fået en ekstra svømmetur i gryden med trylledrik, er en lille og eksklusiv klub – men fra i dag er der et nyt medlem. Mercedes-AMG GT Black Series byder på mere af det gode i den tyske coupé... alene hækvingen er nok til at få os solgt på projektet.

Mercedes AMG GT Black Series GTR hækvinge sportsvogn sølv racerbane V8 2020

Picnic-bord? Tørrestativ? Nej, der er tale om hækvingen på Mercedes-AMG GT Black Series.

Mercedes-AMG GT Black Series låner fra GT3

Black Series-navnet må ikke klinge hult, og derfor har AMG GT Black Series masser af tricks i ærmet – hvoraf nogle stammer fra GT3-racerbilen.
Overalt på den 2-dørs tysker er der riller, gæller og vinger – alt sammen for at sikre den optimale køling og udnyttelse af de luftstrømme, der bevæger sig rundt om bilen, når den er i fart. Juvelen i samlingen af aerodynamiske tiltag er hækvingen... der har to etager, som begge er justerbare. Vinklen på den øverste del af hækvingen kan justeres op til 20 grader.

Mercedes AMG GT Black Series GTR hækvinge sportsvogn sølv racerbane V8 2020 bagende bagfra

Mercedes-AMG GT Black Series er spækket med karrosseridele i kulfiber, og hækvingens øverste flade kan justeres i sin vinkel på op til 20 grader.

Monster-V8'er i Mercedes-AMG GT Black Series

Under den lange motorhjelm, der er flankere af forskærme i kulfiber, bor et sandt monster af en V8-motor. Igen hentet direkte fra motorsport er et tørsumpsmøringsystem, en "flat plane"-krumtap (også kaldet 180-graders-krumtap) og nyt udstødningssystem. Den brutale motor, med AMG-navnet M178 LS2, yder 730 hk ved 6.700-6.900 o/min. og 800 Nm ved 2.000-6.000 o/min. 

Ønsker du at nørde forskellene på en "flat plane"- og en "cross plane"-V8-krumtap anbefaler vi, at du ser denne video med fremragende engelsk forklaring:

Mercedes AMG GT Black Series GTR hækvinge sportsvogn sølv racerbane V8 2020 motor

730 hk og 800 Nm er klar til at ryge i asfalten fra V8-motoren i Mercedes-AMG GT Black Series.

Black Series er hurtig som et lyn

Med den mængde power er Mercedes-AMG GT Black Series ikke sen til at forlade starthullerne. 0-100 km/t er overstået på 3,2 sekunder, og 200 km/t er nået på ni sekunder. Den baghjulstrukne supersportsvogn stopper først med at accelere, når speedometeret viser 325 km/t.

Husk også at starte dit abonnement på Bil Magasinet i dag. På den måde får du nyheder samt test af de nyeste biler som den første.

Mercedes AMG GT Black Series GTR hækvinge sportsvogn sølv racerbane V8 2020 oppefra top tag

Mercedes-AMG GT Black Series låner meget fra GT3-racerbilen, hvilket er tydeligt på karrosseriet fra denne vinkel.

Kabinen i Mercedes-AMG GT Black Series er bygget til race

Interiøret er skrællet helt ind til benet og byder med sin kombination af vægtbesparende materialer og håndlavede detaljer på en indbydende arbejdsplads. Vægt er sparet alle steder – bl.a. i sæder, dørpaneler og instrumentbord, ligesom rattet er unikt for Black Series-modellen. Vil du for alvor imponere ved din næste track day, kan Mercedes-AMG GT Black Series bestilles med bur i titanium, h-sele og brandslukker.

Mercedes AMG GT Black Series GTR hækvinge sportsvogn sølv racerbane V8 2020 kabine interiør aut

Kabinen i Mercedes-AMG GT Black Series er svøbt i lækker alcantara. Under stoffet er ofte kulfiber, titanium og andre letvægtsmaterialer.

Mercedes-AMG GT Black Series er én blandt få

Black Series-modellerne er sagnomspundne – og med god grund. Der er ikke udviklet mange af dem, og de har mange unikke komponenter og løsninger sammenlignet med deres ophavs-modeller. Tidligere har modeller som SLK, CLK, SLS og C-klasse modtaget æren forbundet med Black Series-medlemskab. Med optagelsen af AMG GT i Black Series-blodlinien begynder et nyt kapitel i den spændende føljeton.  

Mercedes AMG GT Black Series GTR hækvinge sportsvogn sølv racerbane V8 2020 familie serie

Mercedes-AMG Black Series-familien har ikke mange medlemmer... men sikke nogle fantastiske køretøjer.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...