© bilmagasinet.dk

Mercedes afslører sit seneste elbils-vidunder

Den kompakte familiebil A-klasse E-Cell, der bliver præsenteret i Paris, vil kun komme i en begrænset produktion af 500 eksemplarer.

17. september 2010 af Jeppe Weinreich

Mercedes-Benz har netop afsløret sin anden serieproducerede elbil. Den nye model, der om få dage vil blive præsenteret ved Paris Motor Show er en fem-personers familiebil med navnet A-klasse E-Cell.

Den batteridrevne bil er baseret på de nuværende A-klasse biler fra den tyske producent, og råder over et generøst stort rum, hvor der er plads til hele familien plus vovse og feriebagage.

De to store ion-lithium batterier i bilen er placeret på et beskyttet sted i underdelen, hvilket har betydet, at producenterne ikke har skulle gå på kompromis med rummeligheden.

Lavt tyngdepunkt sikrer god vejkontakt
Den emissions-frie familiebil bruger maksimalt 70 kW med et moment på 290 Nm. Grundet batteriets placering nederst i bilens ”sandwich-struktur” ligger tyngdepunktet lavt, hvilket selvsagt bevirker en god vejkontakt - specielt i forhold til andre elbiler, hvor det forholdsvis tunge batteri oftest er placeret bagtil.

”I vores næsten 125 år lange historie har vi opnået en stor erfaring og knowhow med eldrevne køretøjer. Denne knowhow har nu skabt basis for at kunne bringe to elbiler til hverdagsbrug ud på vejene: Smart Fortwo og B-klasse F-Cell,” lyder det fra Daimler’s udviklingschef, Thomas Weber, i en pressemeddelelse.

Blot 500 eksemplarer
”Nu fortsætter historien med vores tredje elbil, nemlig A-klasse E-Cell, som vil blive sat i produktion dette efterår. Den nye batteridrevne Mercedes udvider vores portefølje og giver vore kunder den komfort, køreglæde og sikkerhed, som de er begyndt at forvente,” siger Thomas Weber.

Bilens tophastighed angives til 150 km/t., mens 0-60 km/t. klares på lidt over 5 sekunder.

Efterårets produktion på fabrikken i Rastatt vil løbe op i 500 eksemplarer, som alle vil blive fordelt til udvalgte forhandlere i hele Europa.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...