Mercedes E-klasse All Terrain hvid 2017 hestetrailer
© Bil Magasinet

Læserspørgsmål: Hvad er den rigtige opgivelse for påhængsvægt?

Læser påpeger difference i opgivelser omkring højst tilladte påhængsvægt i Bil Revyen 2018. Få forklaringen hér:

12. januar 2018 af Peter Henneberg

Spørgsmål

Hej Bil Magasinet,

Jeg har lige købt BIL REVYEN 2018, som jeg især bruger flittigt omkring bilkøb. Da vi har anskaffet os en campingvogn og vores nuværende bil føles lige lille nok, kigger jeg, udover alt det sjove, nu også i jeres skemaer bagest på, hvor meget bilerne faktisk må trække??

I den forbindelse er jeg blevet noget forvirret og har ledt efter uddybning af, hvad I oplyser. De, tal jeg finder direkte på fabrikanternes hjemmesider på, hvor meget de kan trække, afviger en del fra jeres tal med/uden bremse. 

De tal jeg sammenligner med fra brochurematerialer med mere er højest mulige påhængsvægt ved lavest mulige stigning. Jeg syntes bare ikke, jeg kan finde match. Hvad er op og ned? 

Jeg håber som sagt på, at I kan hjælpe mig..

Med venlig hilsen

Henrik Dahl Thomsen

For kun 99 kr. kan du få tre numre af Bil Magasinet, direkte ind af brevsprækken. Klik hér

Mercedes E-klasse All Terrain automatisk trækkrog hvid 2017 hestetrailer

Svar

Vi bruger også bilfabrikanternes/importørernes hjemmesider til at finde oplysninger, samt deres særlige pressesider og pressemateriale.

Når en bil EU-typegodkendes, bliver den godkendt med en given vægt af påhængsvogn. Det er til dels bestemt af, at den skal kunne sætte i gang et antal gange på en 12% stigning (uden at koblingen brænder af). Når bilen leveres til kunden i Danmark, er det altid denne vægt, der vil fremgå af bilens registreringsattest.

I Danmark er der imidlertid ikke krav om, at biler med påhængsvogn skal kunne sætte i gang på en 12% stigning, så nogle bilfabrikker tillader en større påhængsvægt, hvis kravet om de 12% ikke skal være opfyldt. 

I så fald kan man hos importøren få et brev omkring den større påhængsvægt, som bilen kan godkendes med. Bilen skal så til syn for at få registreret denne højere tilladte påhængsvægt. Ved synet medbringer man det nævnte brev fra importøren.

Kan muligvis godkendes med større vægt

Når vi i tabellen oplyser største vægt af påhængsvogn (med og uden bremser), så er det den største værdi, der er tilgængelig på bilfabrikanternes hjemmesider eller på deres særlige pressesider. 

Hvis der er to værdier for største påhængsvægt med bremse, så oplyser vi altså den største (som svarer til den mindste stigning). Værdien for påhængskøretøj UDEN bremse er ikke afhængig af stigning, så her er der kun én mulig værdi.

Det KAN forekomme, at bilfabrikkerne/importørerne ikke oplyser den "reelt" største påhængsvægt på deres hjemmeside, og så betyder det altså, at bilen vil kunne godkendes med en større påhængsvægt, end vi har anført. 

Det er dog vores erfaring, at importørerne rigtigt gerne vil oplyse om mulighederne for en stor påhængsvægt. På f.eks. de nævnte VW-modeller kan man således på hjemmesiden finde både det "normale" tal (ved 12% stigning) og det forhøjede tal (ved 8% stigning).

Til sidst kan nævnes, at vi selvfølgelig kan have lavet en fejl i indtastningen - eller at bilfabrikanten indenfor den seneste tid har ændret sine specifikationer.

Med venlig hilsen

Peter Henneberg
Redaktør af Bil Revyen 2018

Købe Bil Revyen her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...