Ladefund: Dansk Mercedes blev væk gemt fra den tyske besættelse

Et vaskeægte ladefund, der har levet et helt liv i en lade for at undgå, at tyskerne beslaglagde bilen under anden verdenskrig. Nu er den sat til salg - se hvad denne "skrotbunke" skal koste hér

6. september 2019 af Mathias Brandt

Ladefund bliver mere og mere sjældne, men de dukker op af og til. Denne Mercedes 230 Cabriolet B (W143) fra 1938 må siges at være et vaskeægte ladefund.

Og så er den ovenikøbet dansk. Den kommer med en rimelig veldokumenteret historie. Bilen forlod fabrikken i Sindelfingen 21. april 1938 og blev leveret i København 5. maj 1938.

Gemt væk fra tyskerne

Ifølge oplysninger fra ejerens familie, blev bilen brugt flittig indtil kort efter den tyske besættelse den 9. april 1940. Herefter gemte ejeren den væk i en lade på Sjælland, omkring 20 km øst for København, så den ikke blev beslaglagt af den tyske besættelsesmagt.

Bilen blev stående der indtil 1950'erne og blev til sidst solgt til en skrothandler, der havde den stående udendørs indtil 1967. Herefter blev den solgt til den nuværende ejer, der placerede den i en lade ved Slagelse. Ejeren havde planer om at renovere bilen.

Vurderet til et par hundrede tusind kroner

Billederne afslører, at det aldrig lykkedes, og nu er bilen blevet sat til salg via et svensk auktionshus, som vurderer, at den gamle Mercedes til mellem 250.000 og 350.000 svenske kroner, svarende til 170.000 til 240.000 danske kroner.

Dokumenter der beviser bilens identitet medfølger. Auktionshuset skriver selv, at bilen er i relativ god stand og er et oplagt renoveringsobjekt, men det kræver en bredere forståelse af begrebet "i god stand". 

Næsten alle dele sidder på bilen eller er inkluderet. Gulvet er hårdt medtaget af rust, men rammen og karrossen ser angiveligt ok ud. 

Historisk set er det en rimelig interessant og sjælden model, og classicdigest vurderer, at en flot og færdigrestaureret bil er ca. én million kr. værd.

Find bilen på det "Bilweb Auctions" her. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...