Mercedes AMG SL 65
© mmm.dk

Her er en basse med 1.015 hk

Hvis din AMG SL 65 Black Series godt kunne trænge til lidt ekstra bundtræk, har en tysk tuner en fin løsning

23. august 2010 af Steen Bachmann


Den tyske tuningsspecialist AMG bygger en version af Mercedes-Benz SL med deres egen håndbyggede 6-liters V12-motor. Den hedder SL 65 AMG og yder som standard 612 hk og 1.000 Nm. Prisen i Danmark er 4.832.000 kr., hvilket gør den dyrere end Ferrari Califonia.

For feinschmeckere med en vis tyngde i privatøkonomien bygger de også en lille, begrænset serie af en ekstra kraftig version med tilnavnet Black Series. SL 65 AMG Black Series har tag, forskærme og fronthjelm i kulfiber, og ved at droppe mekanikken til at køre taget op og ned opnås en del af de ialt sparede 270 kg.

AMG tuner den 6-liters V12 til 670 hk og 1.001 Nm via blandt andet 12 pct. større turboladere med øget luftindsugning og modificerede wastegates, mens ladeluftkøleren ændres, så den er 30 pct. mere effektiv. SL 65 AMG Black Series skal ses som en konkurrent til Mercedes-Benz SLS AMG - den nye Mågevinge - selv om den er næsten dobbelt så dyr: Prisen på danske plader er ca. 7,0 mio. kr.

Topfarten er begrænset til 320 km/t og 0-100-tiden angives til 3,9 sek. på trods af en køreklar vægt på 1.880 kg.

Mercedes AMG SL 65
© mmm.dk

Lidt ekstra pep i din Black Series
Hvis du står og skal køre om kap med en Pagani Zonda eller Ferrari 458 Italia, er det jo rart at have lidt ekstra fartressourcer i ryggen, og derfor tilbyder den tyske tuner MKB at ombygge din Black Series. Der er med andre ord tale om en ... ombygget specialudgave af en tunet Mercedes-Benz.

MKB's CEO Panagiotis Avramitis forklarer, at den relativt høje køreklare vægt har fået teamet bag tuningen til at se på muligheden for at hente flere heste ud af motoren. Det er i accelerationen ud af kurver frem for i selve kurverne, der skal hentes tiendedele af sekunder, og derfor så man på muligheden for at tune V12'eren til 900 hk. Når de nu var i gang, blev de enige om at gå over de 1.000 hk, og landede på en maksimal ydelse på 1.015 hk. Den leveres samtidig med, at omdrejningsbegrænseren slår til ved 5.700 o/min.

Mercedes AMG SL 65
© mmm.dk

Temaet monterer to nye og større turboladere, et kraftigere dimensioneret kølesystem, større luftindtag, ændrer motorstyringen og sætter deres egne knastaksler i. Endelig tilbydes ejeren selv at bestemme udvekslingen i bagtøjet - en fordel, hvis man for eksempel har adgang til en highspeed-racerbane. Med standardudveksling er topfarten 370 km/t, men den sagtens køre stærkere, hvis det skulle være.

For at please amerikanske købere har den 5-trins gearkasse en særlig indstilling til quartermile-løb (402 meter). Den napper dragstrippen på 11,1 sek. i de to første gear.

Mercedes AMG SL 65
© mmm.dk

En komplet ombygning af SL 65 AMG Black Series til bilen på billederne tager omkring tre måneder og koster 116.800 euro inklusive moms (870.000 kr.).

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...