Gangsterbilen fås fra 1 mio. kr.

Nyt system forhindrer dig aktivt i at køre ind i andre biler ved vognbaneskift

11. oktober 2010 af Steen Bachmann

Billig bliver en eksklusiv Mercedes-Benz aldrig, og det gælder heller ikke for den nye CLS, der havde verdenspremiere i Paris i sidste uge. Den 4-dørs lange og lave coupé introduceres i Danmark sidst på efteråret til priser fra 1.027.050 kr. for en CLS 250 CDI med 204 hk og 7-trins automatisk 7G Tronic-gearkasse.

Nyhed er en såkaldt aktiv vognbanealarm (Lane Assistent +). Hvis du skifter vognbane uden at have blinket af først, eller hvis der befinder sig et køretøj i den blinde vinkel for eksempel over venstre skulder, slår systemet akustisk alarm samtidig med at det ryster i rattet i den side, der er fare for kollision. Som noget nyt bremser ESC-systemet også hjulene i den modsatte side af den vej, du drejer, så bilen så at sige gør modstand mod manøvren. På grund de danske afgifter, der straffer ekstraudstyr med 180 pct. registreringsafgift uanset om det er luksus eller sikkerhed, er prisen for systemet 58.510 kr. Bindegalt, hvis du spørger os, for den type udstyr burde naturligvis være fritaget for afgifter.

© Thomas W. Brixen/Bil Magasinet

Lyspakke med LED-lygter
CLS fås også med en lyspakke med LED-lys (dioder) i både nær- og fjernlys, baglygter, bremselygte og blinklys. Systemet har automatisk op/ned-blænding, hvor bilen selv vurderer, hvornår der skal blændes op og ned, og mængden af lys og dets retning. Kurvelys, hvor lygterne peger i den retning, man drejer rattet, er med i pakken til 38.748 kr.

Priser 2011 Mercedes-Benz CLS

Diesel
CLS 250 CDI 7G Tronic: 1.027.050 kr,
CLS 350 CDI 7G Tronic: 1.174.500 kr.

Benzin
CLS 350 CGI 7G Tronic: 1.268.500 kr.

Tjek chefredaktør for Bil Magasinet Mikkel Thomsagers første indtryk bag rattet

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...