© bilmagasinet.dk

Frankfurt: Alle vil se Mågevingen

Den flotte dybrøde superbil betager på standen, hvor Mercedes også viser B-klasse på brint

16. september 2009 af Steen Bachmann


Mercedes-Benz SLS AMG

© bilmagasinet.dk


Ligheden med den originale SL fra 1955 med den lange front og de spektakulære mågevingedøre er tydelig, og understreges af luftindtagene bag forhjulene, der synes at være løftet direkte fra originalen.

Den er udråbt til en af de store nyheder på årets messe, og det giver sig selv, når man ser den første gang. I virkeligheden er SLS mindre, end man skulle tro, og den ser umiddelbart ud til at være mindre en SLR McLaren, som den afløser. Bil Magasinet trygler dagligt Mercedes-Benz om at låne én, og det bliver vi ved med, indtil det lykkes.


E-klasse T

© bilmagasinet.dk


Stationcarudgaven af den nye E-klasse får officiel premiere i Frankfurt. Her er det en E500 T med 4-Matic firehjulstræk.


S 500 Plugin Hybrid

© bilmagasinet.dk


Mercedes-Benz viser en S-klasse med hybridmotor fra næste generation af modellen, der kommer i 2012 eller 2013. Den har en 6-cyl. benzinmotor og en elmotor, der via lithium-ion batterier er i stand til at køre 30 km alene på el. Når der ikke er mere strøm, starter benzinmotoren automatisk. Snitforbruget angives til fænomenale 31,2 km/l, hvilket skal ses i forhold til en køreklar vægt på ikke under 2,1 ton. Det er ingen langsom økobil, for med 7-trins G-tronic aut. gear angives 0-100-tiden til 5,5 sek.


B-klasse F-Cell

 

© bilmagasinet.dk


Allerede for to år siden viste Mercedes-Benz en tidlig prototype på en B-klasse, der kører på el, som udvindes i en brændselscelle. Brændstoffet er brint, og rækkevidden på en tank er nu 400 km.


B-klasse Concept BlueZERO E-CELL PLUS

© bilmagasinet.dk


Nyhed på årets messe er en videreudvikling af brændselscelle-teknologien, der giver en rækkevidde på 600 km.


© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...