© bilmagasinet.dk

Første billeder: Mercedes-Benz C-klasse Coupé

Coupé-udgave af den nye C-klasse har premiere i Genève

14. februar 2011 af Steen Bachmann

Mercedes-Benz fejrer automobilets 125-års jubilæum med premieren på en ny coupé. C-klasse Coupé får premiere samtidig med den faceliftede C-klasse, og når forhandlerne i juni.

Coupéen er 41 mm lavere end sedanen og har markerede skuldre og en smal c-stolpe. Her er kort udhæng fortil, lang fronthjelm, en mere skrå forrude end i sedanen og et glassoltag, der strækker sig længere bagud end bagakslen. Hoftelinjen har et lille frækt knæk over baghjulene, der skal fremhæve skuldrene og gøre bilen mere kompakt at se på.

Fronten stammer fra den faceliftede C-klasse, og begge biler får premiere i Genéve 1. marts. Mercedes-Benz oplyser, at bilen rummer fire voksne personer, og at bagsæderne kan foldes frem, så der bliver mere bagageplads.

© bilmagasinet.dk

Motorprogram
Coupéen bliver lanceret med tre benzin- og to dieselmotorer, alle med direkte indsprøjtning og aut. start/stop. Alle varianter fås med 7G-Tronic Plus-automatgear (standard på C250 og C350 benzinversioner),

Foreløbig topmodel (indtil AMG får fingre i coupéen!) er C 350 BlueEFFICIENCY med 306 hk og 370 Nm, mens den mest sparsommelige er C 220 CDI BlueEFFICIENCY med 6-trins manuel gear og et EU-snit på 22,7 km/l. CO2-udslippet er 117 g/km.

C-klasse Coupé får dansk premiere i sommeren 2011.

© bilmagasinet.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...