Mercedes E220d Stationcar
Mercedes E220d Stationcar© A. Hansen

Første tur: Mercedes E-klassen stationcar

Mercedes lancerer den ventede stationcar-version af den vellykkede E-klasse til oktober. Den gør det rigtigt - hverken mere eller mindre.

19. september 2016 af Mikkel Thomsager

Hvad er nyt?

Stationcar-versionen er den naturlige første udvidelse af E-klasse programmet på basis af den helt nye model E-klasse (kodenavn W213), der blev introduceret som sedan tidligere på året. 

Som biltype kan den ses som en naturlig arving i direkte linje til den første Mercedes 200T fra 1977. 

Den nye stationcar adskiller sig fra sedan-modellen og forgængeren ved at have el-bagklap som standard.

Hvem er konkurrenterne?

De samme som sedan-modellen konkurrerer med – blot i stationcar-varianterne. Det vil sige BMW 5-serie Touring, Audi A6 Avant og ikke mindst den nye Volvo V90. Jaguar XF findes endnu ikke som stationcar.

Mercedes E220d Stationcar
Mercedes E220d Stationcar© A. Hansen

Hvordan kører den?

I sagens natur kører den ret meget som sedan-modellen. Dog er luftaffjedring på bagakslen standard, hvilket måske giver en anelse ekstra på komforten ikke mindst med fuld last.

Generelt kan den nye E-klasse bryste sig af en sæt udsædvanlig fine køreegenskaber med fremragende komfort, lavt støjniveau og fine styreegenskaber. 

Hvornår lanceres den?

E-klasse stationcar lanceres hos danske forhandlere 15. oktober. I første omgang kun med 4-cylindrede motorer: E220d med den nye 194 heste diesel-motor og E200 og E250 med henholdvis 184 og 211 hestes benzinmotorer. 

Merprisen for stationcar-versionen er ca. 50.000 kr., hvilket inkluderer elbetjent bagklap og luftaffjedring på bagakslen.

Mercedes E220d Stationcar
Mercedes E220d Stationcar

Med stationcar-versionen fås E-klassen nu med NFC-teknologi, som gør det muligt at bruge mobiltelefonen som nøgle både til adgang og start.

© A. Hansen

VI SYNES...

Det ligner en ny vinder for direktøren. E-klassen er overordnet en meget vellykket og heltstøbt bil, og stationcar-versionen trækker bestemt ikke ned på helhedsindtrykket. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...