© Mercedes Benz

Første test: Mercedes GLE plug-in kører op til 100 km på strøm

Med en elektrisk rækkevidde på omkring 100 km dækker Mercedes-Benz GLE 350 de langt de flestes daglige behov. Vi kører den første tur i plug-in hybriden med et opgivet CO2-udslip på 29 g/km

16. september 2019 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

I forbindelse med biludstillingen i Frankfurt stiller Mercedes en række af sine nye plug-In hybrider op. Blandt andet A 250 e og B 250 e, der nu kan lades med hurtiglader og med en opgivet elektrisk rækkevidde på op mod 77 km.

Prisen for længste rækkevidde går dog til GLE 350 de, der kører over 100 km på ren el. Vi kører den første tur i dieselhybriden.

Bil Magasinet var inviteret af Mercedes Benz.

Mercedes Benz GLE 350 de
© Mercedes Benz

Hvad er nyt i Mercedes Benz GLE 350 de?

Mercedes er de eneste, der tilbyder plug-in hybrid med kombinationen el- og dieselmotor. Det er samme setup som i E-klassen, men her i GLE er batteriet på massive 31,2 kWh – det er pænt stort for en plug-in hybrid. Batteriet kan lades med både AC og DC med henholdsvis 7,4 og 60 kW. Med hurtigladeren tager det ca. 20 minutter at lade batteriet til 80 procent.

Den stille summen når vi sætter afsted matcher den generelle Mercedes-oplevelse godt. Ingen mislyde eller vibrationer men bare en stille, svævende fornemmelse. Selv på motorvejen, hvor hastigheden er fri, fortsætter GLE op til 160 km/t uden at starte dieselmotoren. Med den hastighed tærer GLE dog ret kraftigt på strømreserverne.

Alene er den lille 4-cylindret dieselmotor ikke specielt kraftfuld i den tunge GLE, så hjælpen fra elmotoren er kærkommen. Sammen yder el-og dieselmotoren 320 hk og 700 Nm så at GLE 350 de når 100 km/t på 6,8 sekunder.

Læs meget mere i et kommende nummer af Bil Magasinet.

Mercedes Benz GLE 350 de
© Mercedes Benz

Hvem er konkurrenterne?

Når det kommer til store plug-in firehjulstrækkere er GLE eneste mulighed for at kombinere diesel og strøm. Den nye Audi Q7 med 3,0 TFSI og plug in er dog lige på trapperne ligesom BMW snart præsenterer X5 45e, der ligesom Audien er plug in med benzinmotor.


Hvornår lanceres Mercedes Benz GLE 350 de?

Hverken priser eller den præcise lancering har vi kunne få ud af Mercedes endnu. Under alle omstændigheder finder du ikke GLE 350 de hos din lokale forhandler før til næste år. Den almindelige GLE 350, uden elmotor, starter ved 1.061.196 kr.

Mercedes Benz GLE 350 de
© Mercedes Benz

Vi synes...

Med omkring 100 km elektrisk rækkevidde er det de færreste, der behøver starte dieselmotoren til sine daglige køreture. Samtidig passer den komfortable kørestil i GLE rigtig fint sammen med kørsel på strøm.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...