Mercedes tilbagekaldelse nødprogram fejl hjem

Fejl i nødprogram: Mercedes henter 1,3 mio. biler hjem

Mercedes tilbagekalder 1,3 mio. biler i USA, fordi det automatiske nødopkald, bilen foretager i tilfælde af ulykker, kan sende redningsfolk til et andet sted end ulykkesstedet.

20. februar 2021 af Frederik Hauschildt

Kæmpe tilbagekaldelse i USA

Mercedes' eCall-system, der skal sende et nødsignal til en nærliggende alarmcentral i tilfældet af en ulykke, er gået i udu på nogle amerikanske Mercedes-modeller. Det får nu mærket til at foretage en storstilet tilbagekaldelse. Konkret sker fejlen, hvis strømforsyningen til eCall-systemet bliver blokeret under uheldet. Det kan få softwaren til at lave en fejl, der sender en forkert position til Mercedes' egen alarmcentral og således også til den offentlige.

Selvom tilbagekaldelsen på nuværende tidspunkt kun er planlagt til amerikanske biler, kan omfanget potentielt være langt større: I 2019 efterforskede Mercedes en sag, hvor en europæisk bil oplevede samme fejl. 

Mercedes tilbagekaldelse nødprogram fejl hjem
© Bil Magasinet

Fejlen har potentiale for at ramme alle biler i Mercedes' line-up mellem 2016 og 2021, der bliver tilbagekaldt fra den 6. april 2021 i USA. Herfra vil en bedring af fejlen bestå af enten en internet-opdatering eller et kort værkstedsbesøg, der retter softwarefejlen.

Hvorvidt tilbagekaldelsen udvides til Europa er endnu usikkert, men vi ved, at fejlen også kan ramme europæiske biler, der er udstyret med eCall. ECall-systemerne er dog opdelt i forskellige koder, hvoraf nogle ikke er aktive i Europa. Koderne 347 og 350 har ikke dækning i Europa, og koden 351 viderestilles til 112 uden videre, og bør således i princippet også være undtaget problemer. Bilens opsætning afslører hvilken kode, bilen har.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...