Automedia Mercedes EQE AMG elektrisk


© Automedia

Nu er der en elektrisk AMG på vej

En AMG-variant af Mercedes' kommende el-sedan turer i øjeblikket Nürburgringen iført kamuflage og sportsfælge

31. maj 2021 af Frederik Hauschildt

AMG med el-motorer

For de fleste har AMG været synonym med larm, lugt og benzinforbrug. Det skal alt sammen til at ændres, når Mercedes i fremtiden lancerer de første elektriske AMG-varianter, der kører på ren el. Hvis du husker godt, husker du måske AMG Electric Drive, men det her er første gang, AMG bygger på en allerede-elektrisk platform.

En spionfotograf fra vores partnermedie, Automedia, har nemlig skudt de første billeder af en AMG-tunet Mercedes EQE, civil-varianten af hvilken vi for få måneder siden fik billeder af - også fra Nürburgring.

Automedia Mercedes EQE AMG elektrisk
© Automedia

Beholder motorkoderne

Det er efterhånden lang tid siden, at tallet 63 rent faktisk var AMG'sk for en 6,3-liters V8, og således har Mercedes-AMG ikke følt sig nødsaget til at ændre navngivningssystemet til at imødekomme den elektriske generation. Ifølge Automedia har Mercedes nemlig allerede sikret varemærkerne 'EQE 43', 'EQE 53' og 'EQE 63'. Bortset fra 73, som tidligere har stået for V12, er alle moderne AMG-størrelser repræsenteret.

Præcis hvilken bil, der vises på billedet er dog svært at afklare. Grundet den fremstående mangel på sportsdetaljer, udover fælge og bremsekalibre, postulerer Automedia, at bilen på billederne er en EQE 43.

Automedia Mercedes EQE AMG elektrisk
© Automedia

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...