Automedia spionfotos EQE e-klasse elbil mercedes


© Automedia

Se lillesøsteren til Mercedes EQS få pedal på Nürburgring!

Mercedes tester den kommende elbil EQE, der er en mindre og knap så kostbar søster til den store EQS

23. april 2021 af Frederik Hauschildt

Den nye baby-EQS

Som vi tidligere har rapporteret, så er den ypperste del af Mercedes' EQ-serie ved at være klar til produktion. Det inkluderede også en kort glose om, at den fremtidige EQE, altså E-klassen på eldrift, vil være bygget over samme platform.

Det sås også dengang, vi første gang så Mercedes' elbiler, at de ligner hinanden meget. Forskellene gik primært på lys- og kamuflagemontering, der fungerede til at gøre tilstrækkelig distance mellem de to. Nu viser det sig, ifølge vores tyske partner Automedia, at de to biler vil komme til at ligne hinanden mere end først forventet. 

Som anden bil fra Mercedes i denne måned, er EQE nu blevet spottet med kamuflage på Nürburgring.

Automedia spionfotos EQE e-klasse elbil mercedes

Sammenligner man den kamuflerede EQS og den kamuflerede EQE, er det svært at påpege forskellene.

© Automedia

Bedre plads end i normal S-klasse

Det er typisk for elbiler, at det ikke er særlig rart at sidde på bagsædet, fordi man har knæene oppe om ørene på grund af et hævet gulv, eller fordi kardantunnelen er svulmet i størrelse for at gøre plads til batterier. 

Men i den nye serie af elbiler fra Mercedes skulle problemet være elimineret.

Platformen EVA2 er opbygget, så batterierne er indbygget i den flade bund. Det betyder, at Mercedes har haft frit lejde til at udarbejde en kabine, der er fri for kardantunnel, også på trods af eventuelle bag- eller firehjulstrukne konfigurationer.

Automedia spionfotos EQE e-klasse elbil mercedes

Én af de forskelle, der er mellem EQE og EQS, er placering af bremselys: På EQE befinder det sig ikke i øverste del af bagruden.

© Automedia

EQ og AMG?

Afslutningsvis kan man spørge sig selv: Hvad laver en elektrisk E-klasse på Nürburgring? Naturligvis skal en Mercedes testes under mere dynamiske forhold, men testlokationen sætter uden tvivl tankerne i bevægelse:

Mercedes-EQ, som nu anses som et undermærke af Mercedes-Benz, har gjort det åbenlyst, at der kan være snak om et samarbejde mellem de to undermærker fra Stuttgart. Vi kan selvfølgelig ikke sige med meget sikkerhed, at de billeder vi kigger på viser en elektrisk AMG, men vi har da lov at håbe..? 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...