Mercedes E-klasse 2023
Mercedes E-klasse© Mercedes

Her er den HELT nye E-klasse: Større, mere luksus, mere rækkevidde

Den helt nye Mercedes E-klasse er proppet med luksus og tager et teknologisk spring fremad. Her er alt, hvad vi ved om den kommende E-Klasse.

7. maj 2023 af Gustav Reeh Persson

Ny Mercedes E-klasse 

Den forrige generation fik senest et facelift i 2020, men nu kommer der en helt ny generation af den populære Mercedes E-klasse. Den er spækket med ny teknologi, nye effektive motorer og også vokset i størrelsen. 

Akselafstanden er vokset med 22 millimeter, hvilket kommer kabinen til gode og bagagerummet er vokset til 540 liter.

For at komme ind i den store kabine kan du nu bruge din Iphone eller Apple Watch som bilnøgle. Hvis andre skal låne bilen så kan du give dem adgang, og du kan også give dem rettighed til at åbne bilen, uden at de kan starte motoren.

Mercedes E-klasse 2023
Mercedes E-klasse

Man kan tilkøbe kamera bag rattet der holder øje med at kørerens øjne er på vejen. 

© Mercedes

Underholdningen er i top

Den store nyhed i kabinen foregår ved skærmene. Nu har det andet forsæde fået sin egen skærm, der også kan være dekorativ, hvis der ikke sidder nogen. Underholdningen er sikret da der nu kan spilles spil, foretages Zoom-opkald og ses film på længere ture. Der er kommet et nyt selfie-kamera, så Zoom-opkaldet kan tages med video også. 

Det hele foregår lynhurtigt, da den nye E-klasse kan kobles op på 5G-netværket. Der er heldigvis samtidig et hav af sikkerhedssystemer, der sikrer, at køreren fokuserer på vejen.

Desuden har skærmen fem forskellige udseendesmæssige indstillinger der selvfølgelig kan personificeres.

Læs også: Test af Mercedes C300e.

Mercedes E-klasse 2023
Mercedes E-klasses


© Mercedes

E-Klasse med kunstig intelligens 

Kabinen har et AI-system, der genkender dine rutiner og aktiverer dem i lignende situationer, så du ikke behøver. Et eksempel kunne være, hvis man sætter ekstra varme på i kabinen, og den så aktiverer sædevarme, fordi du plejer at gøre det.

Det system er koblet på alt i kabinen og kan igen personificeres til den enkeltes køreprofil.

Mercedes E-klasse 2023
Mercedes E-klasse

Du kan tilkøbe både firehjulstræk og styring. Med baghjulsstyring bliver venderadiusen 90 cm mindre.

© Mercedes

Mercedes E-klasse med rekordrækkevidde

Mercedes E-klasse bliver lanceret med fire forskellige motorer fra start af, hvoraf to af dem er plugin-hybrider, mens de to andre er såkaldte mildhybrider. De to mildhybrid-motorer er en firecylindret benzinmotor med 204 hk eller en dieselmotor med 197 hk. De har begge yderligere 23 hk boostfunktion fra hybriddelen. Benzinen kører 16 km/l, mens dieselmotoren når op på 20 km/l. 

Pluginhybriden med diesel, som vi kender fra andre Mercedes'er, er droppet og i stedet er der to forskellige hybridvarianter med benzinmotor. De er begge udstyret med et batteri på 25,4 kWh. Det store batteri giver en tårnhøj elektrisk rækkevidde på op til 115 km. Den samlede systemydelse på er 312 hk i E 300e, mens der er 380 hk på at give af i den 'større' variant med betegnelsen E450e.

Læs også: De bedste familiebiler med plads til tre autostole.

Mercedes E-klasse 2023
Mercedes E-klasse

Her ses det andet forsædes skærm. Så er man klar til styre musikken på de lange ture.

© Mercedes

Hvad koster Mercedes E-klasse?

Det vides endnu ikke, hvad den nye E-klasse kommer til at koste i Danmark, og om alle fire motorvarianter finder vej til Danmark. Mercedes fortæller, at de begynder europæiske leveringer allerede i sommeren 2023

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...