Mercedes-Benz C 220 d T aut.
Mercedes-Benz C 220 d T aut.© Søren Juul

Den mest solgte bilmodel i Danmark i november 2018 var en Mercedes

Overraskende model i toppen af De Danske Bilimportørers Top 20 foran VW Polo

3. december 2018 af Steen Bachmann

For første gang i år sneg der sig i november en bil fra premiumklassen ind som den mest solgte. 

Med 628 stk. napper Mercedes-Benz C-klasse førstepladsen foran Volkswagen Polo med 561 stk. og Peugeot 208 med 548 solgte biler.

Kigger man samlet på mærkerne, blev Volkswagen det mest solgte mærke efterfulgt af Mercedes-Benz og Peugeot. Altså er Mercedes rykket ind på listen i november. 

I november fik 17.918 nye personbiler nummerplader på. Med dem nåede årets salg op på 204.637 biler – altså flugter 2018 ganske nøjagtigt med sidste års salg, hvor der blot blev solgt knap 700 flere biler end i år (-0,3%). 

WLTP-normen gav turbulens

I november blev der igen rettet lidt op på de små udsving, der har været de seneste måneder med overgangen til ny test af bilernes brændstofforbrug.

”Årets salg er aldeles højt og følger sidste års niveau fuldstændig. Vi ser, at de små udsving, der kom i markedet i efteråret pga. nye testnormer, er ovre – november blev aldeles fin. Og med en finanslov, der netop er faldet på plads, er der også ro på den front. Nu mangler vi blot at få lukket aftalen om, at elbilerne ikke stiger i afgifter fra januar, men det har vi forventninger om kommer til at ske meget snart. Hos De Danske Bilimportører er vi derfor også tilfredse og spår året til at ende lige omkring sidste års høje niveau," siger direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Mercedes-Benz C 220 d T aut.
Mercedes-Benz C 220 d T aut.© Søren Juul

Leasing er tilbage

Leasing er igen blevet en populær anskaffelsesform. I november er andelen af leasede biler ud af totalsalget helt oppe på 42% og dermed er vi faktisk 4% højere end sidste års andel i november, hvor den politiske stramning var begyndt at slå igennem.

Andelen af leasede biler har været faldene siden sidste efterår, hvor der fra politisk hold blev besluttet at stramme op på reglerne. Her faldt leasingandelen betydeligt fra ca. 44% af det totale salg til kun at udgøre lidt under 30%. Men nu er leasing igen blevet et attraktivt valg og vi er oppe på stort set samme niveau, som inden den politiske aftale sidste år, skriver Bilimportørerne.

Erhvervsleasing står for 28% af november måneds samlede salg, mens privatleasing står for 14% ud af det samlede novembersalg. Fordelingen mellem leasing til erhverv og privat er hhv. 66% og 34% - det er ca. samme niveau, som det var inden sidste års aftale om bilafgifter. 

Salg af nye personbiler i Danmark november 2018.

© De Danske Bilimportører

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...