Den elektriske Mågevinge siger ikke en lyd

Se og hør verdens første elektriske superbil give den gas

8. oktober 2012 af Steen Bachmann

Verdens stærkeste AMG-model nogensinde er også den hurtigste elbil i produktion. AMG har i samarbejde med Mercedes-Benz´ forskere udviklet en unik drivlinje til SLS AMG Electric Drive, der består af fire elmotor: Én ved hvert hjul. Batteriet er på 400 volt og er placeret i bunden af bilen, og den samlede ydelser er 751 hk og ikke mindre end 1.000 Nm. Det enorme moment er tilstede ved alle omdrejninger og må give noget af et skub ud af svingene, som man kan se på AMG's video fra Ascari-racerbanen i Malaga, Spanien.

0-100-tiden er 3,9 sekunder (den almindelige SLS med V8-motor kører på 3,6 sek.), og rækkevidden er ifølge EU-standarden for elbiler 250 km (det er den IKKE på en racerbane!). SLS AMG Electric har KERS-system udviklet af Mercedes-AMG Formel 1-team, og kan oplades på tre timer i en hurtiglader. I en 230V stikkontakt tager en fuld opladning ca. 20 timer.

Prisen inklusive samme standardudstyr som den benzindrevne søsterbil er 416.500 euro på gaden i Tyskland, hvilket svarer til ca. 3,1 mio. kr. på danske plader med moms, men uden registreringsafgifter (som elbiler er fritaget for herhjemme):

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...