Mercedes eVito
Mercedes e-Vito© Mercedes-Benz Professional

Danske priser på eldrevet Mercedes e-Vito

Det koster kassen, hvis du vil køre eldrevet varebil – også hvis det skal være en Mercedes

11. november 2019


De eldrevne varebiler er på vej, men indtil videre er udbuddet lille, rækkevidden kort og prisen høj. Det er den foreløbige konklusion på Bil Magasinets test og omtale af VW e-Crafter, MAN TGE og Nissan e-NV200, som er de første eldrevne varebiler på det danske marked. 

Nu kommer der en fjerde, og det er et kendt modelnavn indenfor varetransport, nemlig Mercedes-Benz Vito. Den eldrevne version hedder eVito.

Dansk online-supermarked om VW e-Crafter: "Kunderne er glade, men rækkevidden er for kort"

Mercedes eVito
Mercedes eVito


Mercedes-Benz har en strategi om at tilbyde en helt eller delvist elektrisk variant i alle segmenter, og det gælder også varebilerne. 

Standardudstyr omfatter komfortførersæde med sædevarme og lændestøtte, semiautomatisk aircondition, radio med bluetooth, akustisk bakalarm samt mulighed for frit at vælge mellem top- eller sidehængslede bagdøre. Der følger et årligt service med i prisen de første fire år af bilens liv.

"Med lanceringen af eVito er vi meget stolte af at kunne tilbyde vores kunder en elektrisk varebil i midtersegmentet til en attraktiv pris, når det kommer til de samlede omkostninger forbundet med anskaffelse og drift,” siger Louise Klink Raaschou, salgschef hos Mercedes-Benz Vans i Danmark, i en pressemedelelse.

Mercedes eVito
Mercedes eVito

Elmotoren er placeret ved forakslen og yder 114 hk og et moment på op til 300 Nm. Batteriet på 41 kWh giver en rækkevidde på op til 150 km i WLTP-normen. 

Mercedes skriver, at en rækkevidde på omkring 100 km stadig er realistisk under ekstreme forhold som hård frost, hvilket vil være tilstrækkeligt for mange erhvervsdrivendes daglige kørsel. Det tager seks timer at lade batteriet fra 0 til 100 pct.

Lang eller ekstra lang version

eVito fås med lang eller ekstra lang akselafstand. I den lange version måler eVito 514 cm og må laste op til 1.000 kg., mens den ekstra lange måler 537 cm og må laste op til 975 kg. Batteriet er installeret i bilens bund og tager derfor ikke plads fra varerummet, som rummer enten 6 eller 6,6 m3 afhængig af akselafstand. Dermed matcher eVito søstermodellen Vito på de ydre såvel som de indre mål.

Mercedes eVito
Mercedes eVito

Mercedes-Benz eVito

Priser
326.000 kr. ekskl. moms for eVito med lang akselafstand
331.000 kr. ekskl. moms for eVito med ekstra lang akselafstand

Leasing
Hos Mercedes-Benz begynder priserne ved 4.495 kr./md. ekskl. moms i 36 måneder med 20.000 km om året og 35.000 kr. ekskl. moms i udbetaling for eVito med lang akselafstand. 

De første eksemplarer af eVito leveres til de første danske kunder i november 2019.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...