En af de mest avancerede sportsvogne, en af de bedste Formel 1-racere - begge biler bygges af McLaren. Hvordan det foregår vises frem for de fem bilentusiaster, der til oktober skal på besøg i Woking. Den berømte computer, hvor McLarens udviklings-ingeniører kan teste en Formel 1-racer, der ikke eksisterer.© McLaren

Skal du på besøg hos McLaren?

Sportscar Event udbyder VIP-rejser på auktion

22. september 2011 af Steen Bachmann

Nu har danske bilfans en helt enestående chance for at komme ind i de helligste haller hos et af verdens mest succesrige og legendariske Formel 1-teams, McLaren. Det sker via en velgørenheds-auktion over fem VIP-rejser til McLarens headquarter på Lauritz.com til fordel for Børnecancerfonden.

Måske lyder et besøg hos Ferrari som det største i sportsvogns-verdenen. Men blandt virkelige connaisseurs er ét bedre: At få lov at komme helt ind i de hellige haller hos … og det næste ord bør læses med andagt: McLaren. McLaren, der kreerer en række af tidernes bedste Formel 1-biler, McLaren, der skabte ikoniske F1 i 1992 og nu den nyeste nye, supersportsvognen MP4-12C.

Normalt inviteres der ikke gæster til hovedkvarteret i Woking. Men bag McLaren-ledelsens beslutning er en mildest talt usædvanlig historie.

Til de to gange Sportscar Event på først FDM Jyllandsringen og dernæst FDM Sjællandsringen i forsommeren, havde en af arrangementets kørere indkøbt det absolutte scoop - den nye McLaren MP4-12C, englænderen i klasse med det fineste fra Ferrari og Lamborghini. Imidlertid blev bilen ikke færdig fra fabrikken, ”men I kan låne én af vores biler!” meddelte McLaren. Et tilbud, englænderne imidlertid måtte trække tilbage, da netop den bil i ugen op til eventen blev smadret under test på Nürburgring.

Den berømte  computer, hvor McLarens udviklings-ingeniører kan teste en Formel  1-racer, der ikke eksisterer.

© McLaren

Imidlertid lægger McLaren så meget vægt på Sportscar Events hjælpearbejde til Børnecancerfonden, at englænderne som erstatning har inviteret i alt fem gæster til VIP-besøg på fabrikken. Og Eventet selv lægger oveni hatten en highspeed-tur i den nye MP4-12C (der nu er leveret!) Den samlede pakke er netop sat på velgørenheds-auktion på Lauritz.com, der i den forbindelse donerer alle køber- og sælgersalærer samt hammerslagsgebyrer til den gode sag.

Se og byd med på de eksklusive VIP-rejser her…

McLaren-eventyret starter fra Hamborg lufthavn med privatfly til London og derfra til McLaren Technology Centre. Dernæst eksklusiv rundvisning i ”laboratorierne”, hvor produktionen af MP4-12C foregår, desuden besøg i udviklingsafdelingen og ikke mindst i selve Vodafone McLaren Mercedes F1-teamet.

Flere af områderne er normalt ikke åbne for publikum, men McLaren åbner dørene for de danske gæster i den gode sags tjeneste. Med på Sportscar Events tur er også ambassadør, bilentusiast og racerkører, Jason Watt. Så oplevelsen kan krydres med viden og historier fra en lang racerkarriere.

Alene besøget i Technology Centre, der rummer alle McLaren-gruppens aktiviteter, er helt enestående. Byggeriet af det 57.000 m2 store hovedsæde blev påbegyndt i 1999 og blev først afsluttet i 2004, da Vodafone McLaren F1 team var de sidste til at flytte ind. Bygningen er opført på et 62 hektar stort område med størst mulig hensyn til miljøet. Derfor er der bl.a. plantet 100.000 træer på grunden, ligesom et område på 33 hektar er dækket med vilde blomster.

Den komplette ”pakke”, man byder på hos Lauritz.com, indeholder desuden en highspeed-tur i MP4-12C kørt på banen ved Messecenter Herning under udstillingen Biler for Alle i MCH Messecenter Herning 21.-23. oktober 2011.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...