Se videoen fra 1998, hvor McLaren F1 rammer 391 km/t på VW's testbane

McLaren F1 var blev kåret som verdens hurtigste bil, da den kom frem, men har du nogensinde overvejet, hvordan sådan et rekordforsøg går til? Se med, når vi kommer med bag kulissen i videoen hér.

5. september 2020 af Anders Richter

Hvis du var barn i 90'erne er der ingen tvivl om, at der hang en plakat af McLaren F1 på dit drengeværelse. Det var den ultimative super eller hyperbil om man vil, og selv i dag flere årtier siden, har den en helt særlig plads i bilhistorien. 

Bliv abonnent på Bil Magasinet og få de fedeste bilhistorier hver måned ved at trykke på linket hér!

Se McLaren F1 ramme 391 km/t

Hjernen bag bil var Gordon Murray som havde lav vægt og vilde præstationer som nøgleord i udviklingen af bilen, som gik hen og blev verdens hurtigste. Et af rekordforsøgene for bilen foregik i 1998 på Ehra-Lessien-banen i Tyskland, som er ejet af VW-fabrikken, og i videoen nedenfor kan I se, præcis hvor vildt det er, når man rammer 391 km/t (Jep, tre-hundrede-en-og-halvfems!!!) 

Manden bag rattet er den britiske racer- og testkører Andy Wallace som i dag arbejder som testkører for Bugatti-fabrikken. Respekt til ham, og nu vil vi tie stille, så I kan nyde lyden af V12-motoren fra BMW Motorsport få fuld smæk i videoen herunder. Sæt igang... 

PS. McLaren F1 har stadig hastighedsrekorden den dag i dag for verdens hurtigste serieproducerede gadebil med sugemotor. 

Vil du se mere?

Vil du se hele listen over alle de hurtigste biler i bilhistorien, så se Bil Magasinets nye studieprogram herunder, hvor Anders Richter fra redaktionen, gennemgår de 10 hurtigste!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...