© bilmagasinet.dk

McLaren-kontrakt til Kevin Magnussen

Tager sidste skridt på vej mod Formel 1

14. februar 2012 af Bil Magasinet

Kevin Magnussen og Vodafone McLaren Mercedes har netop indgået en kontrakt, der udvider Kevins engagement hos et af Formel 1 feltets absolutte topteams.

Kevin Magnussen rykkes nu op i McLarens Driver Development Programme, der skal forberede ham til Formel 1. Kevin skal sammen med McLarens to testkørere Gary Paffett og Oliver Turvey teste og udvikle Formel 1 raceren i McLarens avancerede Formel 1 simulator. Desuden vil flere straight line tests i Formel 1 raceren blive udført af Kevin. Men den helt store "belønning" kommer, når han i slutningen af året slippes løs til den årlige Young Driver test sammen med de øvrige Formel 1 teams potentielle fremtidige kørere.

19-årige Kevin, der er søn af Jan Magnussen, og som havde sin Formel 1 Grand Prix debut for netop McLaren, begyndte sit engagement med McLarens Young Driver Programme i 2010 og har dermed været fulgt tæt af teamet gennem de sidste par år. Sidste år deltog Kevin i det engelske Formel 3 mesterskab, hvor han sluttede på andenpladsen efter at have vundet 7 løb, ført 14 løb og sat 8 pole positions. I 2012 skal Kevin køre World Series by Renault sideløbende med sit udviklingsarbejde for Vodafone McLaren Mercedes.

Kevin klar til at komme videre
”Teamet har indtil nu vist mig en stor tillid og jeg føler, det her er et stort og vigtigt skridt på vejen mod min drøm om at blive verdensmester i Formel 1. Man arbejder under stort pres i Formel 1 og der er masser af data, der konstant skal behandles og alle der ønsker at nå Formel 1, skal kunne mestre alle de tekniske aspekter der er og det hjælper McLaren med, at forberede mig til. Det her er en kæmpe mulighed og en stor drøm, der går i opfyldelse," fortæller Kevin.

Når Kevin til November kører sin første officielle Formel 1 test, sker det 18 år efter at hans far fik sin første Formel 1 test hos McLaren. ”At få lov at køre en Formel 1 racer i en rigtig Formel 1 test, for et af de bedste teams nogensinde, er en drøm i sig selv. Jeg vil glæde mig sindssygt meget til den test, men lige nu fokuserer jeg på at vinde World Series by Renault i 2012. Alt hvad jeg derudover rører ved, skal bruges til at forberede mig optimalt til den test. Jeg flytter i næste måned til England, så jeg kan bo tættere på McLaren, da jeg kommer til at bruge rigtig meget tid der”.

”Racing er Vodafone McLaren Mercedes’ primære forretningsområde” siger team chef Martin Whitmarsh. ”Ved at give talentfulde kørere muligheden for at udnytte deres potentiale, så er vores Driver Development Programme en strategisk investering i vores fremtid og sporten som helhed. Vi har indtil nu været glade for Kevins udvikling, egnethed og hans arbejdsmoral. Tiden var den rette, til at tage skridtet videre, og vi ser frem til, at hjælpe ham med at opbygge den erfaring, han skal bruge”.

Kontrakt forhandlingerne med McLaren har stået på i mere end to måneder, og det er en glad og tilfreds manager, der nu har afsluttet forhandlingerne og sat sin underskrift på aftalen. "Alt er kørt i stilling for Kevin. Det er alene op til ham selv, om han om et par år sidder fuld tid i en McLaren racer. Det er et kæmpe pres, men det pres har jeg tillid til, at han kan tackle. Det har været meget svært at nå hertil. Men det er i virkeligheden først nu det hele starter. Det er helt afgørende for Kevins fremtid, at være sig dette bevidst. Alt omkring Kevin skal perfektioneres, så vi kan leve op til den tillid, vi er blevet vist og matche McLarens ultimative niveau", siger Dorte Riis Madsen.

Tekst & foto: Jan Kaiser

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...