McLaren viser deres hidtil blødeste model

McLaren GT er mærkets første hverdagsbil. Det er en McLaren, så forvent ikke at få for den for under 3,5 mio. kr. på danske plader

15. maj 2019 af Mikkel Thomsager
McLaren GT 2019 bronce studie foto skrå forfra
© McLaren


Efter flere måneders drilleri fra McLaren med uklare billeder og udsnit er den britiske fabrik klar med endnu en ny model. McLaren GT er den åndelige arvtager for 570 GT, som igen var den bløde og mere praktiske version af McLaren 570S.

GT-modellen benytter den seneste kulfibermonocoque. Den underliggende teknik er fra model 720S, og motoren er den kendte 4,0-liters turbomotor, som dog nøjes med at produceres 620 hk.

McLaren GT går dog stadig fra 0-100 km/t på 3,2 sekunder. 

McLaren GT 2019 bronce studie foto skrå bagfra
© McLaren

Masser af komfortudstyr

Til forskel fra 720S er GT fyldt med luksusudstyr som komfortluk af bagdøren, stort Bowers & Wilkins lydanlæg med 12 højttalere og ambient belysning i kabinen. Glastaget, som er standard, fås med en elektrokromisk effekt, der kan gøre det uigennemsigtigt ved et tryk på en knap.

Som på alle McLaren er undervognen justerbar, men GT har fået særligt bløde motorophæng for at reducere vibrationerne i kabinen. Der er mere lydisolering omkring kabinen for at reducere støjen, og forsæderne er specielt polstrede for at give optimal støtte på lange ture.

McLaren GT 2019 bronce studie kabine
McLaren GT 2019 bronce studie kabine© McLaren

Masser af plads

Bremser og styretøj er også justeret med henblik på landevejskørsel. Hertil kommer usædvanligt generøse bagageforhold for en bil af denne type. 

Under glasdøren bag forsæderne er der plads til 420 liter plus yderligere 150 liters i bilen front, hvilket ifølge McLaren gør GT til den mest praktisk og anvendelige bil, de hidtil har produceret.

McLaren håber således at hente kunder, som ellers ville se Aston Martin DB11 og Bentley Continental GT

Den nye McLaren GT er sat i produktion, og kan allerede bestilles nu. De første kan leveres sidst i 2019. Prisen starter ved 1.400.000 kr. uden afgifter.

McLaren GT 2019 bronce loft
© McLaren
McLaren GT 2019 bronce bagagerum
© McLaren

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...