Formel 1-verdensmester har sat sin McLaren P1 til salg

Var det noget med en McLaren P1, der tilhører en tidligere verdensmester i Formel 1, så er det med at slå til nu.

11. september 2018 af Mathias Brandt

Den tidligere verdensmester i Formel 1, Jenson Button, har sat sin McLaren P1 til salg. Det skriver han på sin Instagram-profil.

”Jeg har besluttet af sælge min McLaren P1, så en anden kan nyde hende. Det var en svær beslutning, men når jeg bor i Amerika, får jeg ikke rigtig mulighed for at køre denne skønhed – jeg fik dog trykket til hende på vej til Silverstone og WEC sidste måned.” 

Det skriver Jenson Button på sin Instagram-profil. 

Speciallavet af MSO

Bilen her er rimelig speciel. Ikke nok med, at den er ejet af den tidligere verdensmester i Formel 1, den er også speciallavet til Jenson Button. Det er McLarens MSO-afdeling der har taget sig af det. 

MSO står for McLaren Special Operation, som specialfremstiller krævende kunders ønsker.

MSO-afdelingen har blandt andet udstyret Buttons P1’er med en speciel indstilling, der hedder ”Track Mode 2”. Den gør det muligt at sætte bilen i track-mode, uden at den sænker sig helt ned til jorden. 

Lydanlægget er opgraderet til et Meridian-anlæg. Derudover er bilen lakeret i speciallakken Grauschwartz og står med gule bremsecalipre og gule kontrastsyninger i kabinen.

Kun kørt 887 km

Der er også en anden grund til at købe Jenson Button’s McLaren P1: Den er praktisk talt ny. Button har nemlig kun kørt beskedne 887 km i bilen, siden han fik den leveret i 2015. 

Bilen er sat til salg hos den britiske forhandler Steve Hurn Cars, som forlanger 1,6 millioner britiske pund for bilen, hvilket svarer til knap 13,4 millioner danske kroner. 

Det er næsten det dobbelte af, hvad en standard P1 kostede, da den forlod fabrikken – her var prisen nemlig lige omkring 7,5 mio. kr. (uden afgifter). 

Taget den generelle prisstigning, MSO-opgraderingerne og ejerskabet i betragtning, så er prisen ikke helt ude i skoven. 

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...