MX-5 30th Anniversary Edition emblem
© Mazda

Verdens mest solgte roadster fylder 30 år

Skal du have ny åben bil? Så tjek lige jubilæumsmodellen af Mazda MX-5, der kommer til Danmark til sommer.

10. februar 2019 af Søren Juul

 I 1989 vakte Mazda opsigt på Chicago Autoshow ved at præsentere en lille, baghjulstrukken roadster inspireret af 50ernes og 60ernes britiske og italienske sportsvogne. Navnet var MX-5 og den er til dags dato solgt i mere end én million eksemplarer, hvoraf omkring 350.000 stk. er solgt i Europa.  

Mazda MX-5 1989 Chicago Auto Show

Mazdas store nyhed på Chicago Auto Show i 1989: roadsteren MX-5, der på det nordamerikanske marked hedder Mazda Miata. 

© Mazda

 Japanerne markerer nu 30-året for verdens mest solgte roadster på selvsamme biludstilling, der løber af stablen fra i dag til den 19. februar. Det sker ikke med et skrummel lavet af sammensvejsede olietønder, men med specialmodellen MX-5 30th Anniversary Edition.

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition forfra
© Mazda

Den skal laves i 3000 nummerede eksemplarer, fordelt på MX-5 med blød kaleche og MX-5 RF med elektrisk foldetag. Importøren får 15 stk. hjem, alle med stofkaleche, til en pris af 434.700 kr. Den dyreste MX-5 Roadster på prislisten er i skrivende stund en 2,0’er med ”Sport-pakke” til 402.845 kr.  

For de ekstra skillinger får man den samme, hurtigroterende 2,0 liters motor med 184 hk i kombination med en 6-trins manuel gearkasse. Men herfra begynder jubilæumsmodellen at skille sig ud. Den er lakeret i en ny farve kaldet ”Racing Orange”, som går igen på interiøret og på bremsekalibrene.

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition fælg
© Mazda

 I hjulkasserne sidder særlige, smedede aluminiumsfælge udviklet i samarbejde med Rays Co., Ltd. Forbremserne er fra Brembo og bagbremserne fra Nissin. Dertil en Bilstein undervogn, sportssæder fra Recaro med orange syninger og et Bose stereoanlæg med ni højttalere.

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition Recaro sæde

Du får også Recaro-sæder i en MX-5 med "Sport-pakke", men vil du have orange syninger skal du have fat i den nye jubilæumsudgave. 

© Mazda

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition lander hos de danske forhandlere til sommer. Vil du høre mere om den nye 184 hk motor allerede nu? Så kan du med fordel gå i kiosken efter det seneste eksemplar af Bil Magasinet, hvor vi tester MX-5 2,0 på den berømte bjergvej Transfăgărășan i Transsylvanien.  

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition side
© Mazda

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...