Mazda 3 2,2 DE HP Premium
Mazda 3 2,2 DE HP Premium© bilmagasinet.dk

Redaktøren: Fantastisk dieselmotor i Mazda 3

Uge 3/12: Mazda 3 2,2 DE HP Premium HOT

23. januar 2012 af Mikkel Thomsager

På redaktionen diskuterer vi ofte, hvad den oplevede værdi af en bil er. Altså hvis du kunne køre en bil med bind for øjnene, hvilket indtryk ville du så få? Vi er ret sikre på, at Audi og BMW vitterlig ville opleves som mere lækre biler, og måske også Mercedes, selv om de ikke altid er lige så omhyggelige med materialeoverfladerne i kabinen.

Men hvad med en Mazda 3? Den nye faceliftede model har fået bedre finish i kabinen, og det er fint nok, selv om det ikke flytter kilometerpæle. Men nok så vigtigt: Den kører godt, villig motor, godt gearskifte og neutralt styretøj, og den har masser af udstyr. Hvad ville du synes om den, hvis du kørte den med bind for øjnene?

Jeg er sikker på, at du i hvert fald ville synes om at køre den. Jeg har lige kørt 2,0 benzin. Jeg kan ikke lade være med at tænke på den, som en større, voksen version af en Suzuki Swift.

I går kørte jeg så den fede 2,2 DE-version med 185 hestes dieselmotor. Jeg havde helt glemt den, og det er en skam. Den er fantastisk. Det er stadig den absolut bedste Mazda 3, fantastisk overskud, uden at den bliver uregerlig. 2,0 benzin er mere ordinær og stadig lidt for højrystet

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...