mazda 3 bagfra rød
© Mazda

Mazda viser også helt ny 3. Klar i Danmark om halvandet år

Ny Mazda 3 ventes at få den revolutionerende nye benzinmotor, der ikke benytter tændrør.

26. oktober 2017 af Mikkel Thomnsager
mazda 3 rød profil
© Mazda

Mazda har taget pole position på biludstillingen i Tokyo, som åbner i morgen. 

To nye konceptbiler viser fremtiden for det japanske mærke, og de følges op af en ny gadebil i form af CX-8, som er en ny, stor SUV.

I går kunne vi fortælle om forstudiet til en ny Mazda 6 i form af konceptbilen "Vision Coupé", som viser hvordan den næste store mellemklasase-Mazda kommer til at se ud.

Konceptbilen præsenterer et nyt designsprog, som er en evolution af den kendte Mazda-streg siden 2010, kaldet "Kodo". Samme udtryk genfindes i den anden konceptbil, Mazda præsenterede på biludstilllingen. 

Den hedder KAI Concept, og viser reelt hvordan den næste Mazda 3 kommer til at se ud, når den præsenteres formentlig om et år. Den ventes til Danmark i begyndelsen af 2019.

© Mazda

KAI Concept viser samme design-streger, som den mere avancerede Vision Coupe, med meget markerede hjulkasser og overbidsfront og baglygtegrafik i stil med den vi kender fra MX-5.

KAI Concept måler 442/186/183 cm (L/B/H) med en akselafstand på 275 cm, hvilket faktisk er en anelse kortere end den nuværende model, der måler 446/180/157 cm (L/B/H). 

Akselafstanden er dog fem cm længere end i den gamle model (270 cm), Det antyder, at den nye bliver mere rummelig i kabinen, hvilket netop har været et af modellens svage punkter i forhold til konkurrenterne.

Den næste Mazda 3 bliver den første, der får Mazdas nye Skyactiv X-motor. Den benytter en ny teknik, hvor benzinen ikke antændes af tændrør. Benzinen selvantænder som følge af høj kompression i stil med princippet i en diesel-motor.

mazda 3 grå profil

Sammen med de to konceptbiler, benytter Mazda Tokyo Motor Show til at vise en ny, stor SUV. CX-8 hedder bilen, som har tre sæderækker og plads til syv personer. 

Reelt er CX-8 en forlænget udgave, af den kendte CX-5, men CX-8 er forbeholdt det japanske hjemmemarked. Mazda mener ikke, der er tilstrækkeligt marked for modellen, til at man vil introducere den i Europa og dermed Danmark, så vi får desværre ikke CX-8 at se.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...