Mazda RX-9 kan blive velsignet med en 400 hestes Wankel-motor

Ifølge rygterne får afløseren til den sidste RX-8 en heftig Wankel-motor på 400 hk.

26. august 2016 af Mathias Brandt

Mazda viste tidligere i år deres RX-Vision, som helt klart er en forsmag på, hvad vi kan vente i fremtiden. Mazda har godt nok afvist at bygge RX-Vision, men ifølge Holiday Auto, så skulle de snedige japanere alligevel have en plan.

Planen er, at de i 2019 vil introducere RX-9, som offentligheden formodentlig vil kunne se for første gang under Tokyo Motor show 2017.

2017 er et historisk år for Mazda

Det er nok ikke helt tilfældigt, at bilen vil blive vist i 2017, for i 2017 er det præcis 50 år siden, Felix Wankel opfandt Wankel-motoren. Det er ligeledes 40 år siden, at Mazdas første bil med Wankel-motor kom på markedet i en Mazda Cosmo.

Ifølge Holiday Auto vil den nye RX-9 få en 1,6-liters to-rotors Wankel-motor med en enkelt turbo og skulle yde i omegnen af 400 hk. Derudover forventer de, at bilens vægt kan holdes nede på omkring 1.300 kg.

Holiday Auto har også lavet et prisgæt baseret på de oplysninger, de har tilgængelig. De gætter på 8 millioner yen, hvilket – hvis vi omregner det og lægger afgift på – får bilen til at ende på omkring 1,3 milloner kroner.

Det er som sagt stadig rygter, men med et jubilæum lige om hjørnet, ville det være oplagt for Mazda at skyde den nye RX-9 afsted!  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...