Mazda MX med fast foldetag og coupe-profil

Mada MX-5 RF hedder en version med fast foldetag, som har sit eget udtryk

24. marts 2016 af Mikkel Thomsager

Mazda har vist en MX-5 version med fast foldetag på biludstillingen i New York. MX-5 RF hedder modellen. RF står for "Retractable Fastback" (foldbar coupé), og den adskiller sig mere fra versionen med blødt tag (læs testen af den her) end forgægeren. 

Med lukket tag har RF-modellen et mere coupé eller "Fastback" agtigt udtryk, i modsætning til den gamle model, hvor profilen af versionen med fast foldetag lignede profilen af den med blødt tag.

Selve foldemekanismen minder i øvrigt om den, som Porsche introducerede med sin 911 Targa-version, men i modstætning til forgængeren optager det nye foldetag ikke mere plads bag forsæderne, end versionen med blødt tag, og bagagerummet er uændret 130 liter. 

Foldetaget kan køres i bagagerummet på 12 sekunder og med op til 20 km/t.

Løsningen gør MX-5 en anelse tungere. Den gamle MX-5 med fast foldetag var 40 kg tungere end versionen med blødt tag. Den nye er ifølge Mazda endnu en anelse tungere. Dimensionerne er de samme som versionen med blødt tag, RF-modellen er dog fem mm højere.

RF-modellen er da også tænkt som den lidt mere luksuriøse version af MX-5. Den har mere standardudstyr og en mere luksuriøs indretning. Blandt andet har den fået et nyt lcd-display på midterkonsollen.

Så den bliver givet vis også dyrere. Hvor meget vides endnu ikke, lige som det endnu er uvist, hvornår bilen kommer til Danmark, men den ventes ikke før 2017.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.