Mazda MX-30

Er du klar til Mazda's nye elbils-crossover? Vi har den danske prisliste klar!

Mazda MX-30 er navnet på mærkets første reelle elbil. Den står klar hos de danske forhandlere lige om lidt, og vi har fået fat i prislisten, så du kan se, om du skal skynde dig ned og skrive under på en slutseddel.

26. marts 2020 af Christian Birkekvist

Så er japanske Mazda på pletten igen. Nu kommer de med priserne, som du kan se nederst i artiklen, på den længe ventede Mazda MX-30 – deres første serieproducerede elbil. MX-30 er bygget på samme platform som CX-30 og deler de fleste dimensioner med den. 

Elmotoren yder 143 hk og 265 Nm. Tophastigheden lyder på 140 km/t, og den accelererer fra 0-100 km/t på 9,7 sekunder. 

Bil Magasinet vil selvfølgelig være på pletten til at teste MX-30, så snart den rammer dansk jord. Start dit abonnement i dag, så du får testen som en af de første. Tryk hér, det tager kun 2 minutter...

Mazda MX-30

Rækkevidde på kun 200 km

Japaneren har et batteri på 35,5 kWh. Det giver MX-30’eren en rækkevidde på 200 km efter WLTP-normen. Rækkevidden er lidt i den lave ende sammenlignet med, hvad andre bilfabrikanter tilbyder. 

Mazda har valgt den mindre batteristørrelse, da det er mindre miljøbelastende end at producere et større batteri, og de vurderer, at det opfylder mange menneskers daglige transportbehov.

Mazda MX-30

Autobremse og forskellige registreringer, der øger sikkerheden

MX-30 kommer med masser af sikkerhedsudstyr som standard, for eksempel adaptiv fartpilot, autobremse med fodgængerregistrering, autobremse ved modkørende trafik i kryds.

Derudover kommer elbilen også med blindvinkel assistent, lane departure warning, lane keep assist, parkeringssensorer, bakkamera, skiltegenkendelse og træthedsregistrerring.

Mazda MX-30

Rammer Danmark til september med en startpris på 240.000 kr.

Elbilen forventes at ramme Danmark til september. Prisen starter ved 240.000 kr. For en MX-30 Sky. Skal der lidt mere udstyr til, kan du vælge MX-30 First Edition til 253.000 kr., hvor du blandt andet også får el-justerbart førersæde samt memory funktion. 

Bil Magasinet vil selvfølgelig være på pletten til at teste MX-30, så snart den rammer dansk jord. Start dit abonnement i dag, så du får testen som en af de første. Tryk hér, det tager kun 2 minutter...

For de helt store udstyrs-entusiaster, er der også MX-30 COSMO til 270.000 kr., hvor du blandt andet får varme i rattet og køassistent med oveni.

Mazda MX-30

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...